Categorieën

Aebi Schmidt wint Smart Manufacturing Award 2018

HOLTEN – ‘Aebi Schmidt Nederland bv is een mooi voorbeeld van Smart Manufacturing op vele vlakken in de metaalsector. Met digitalisering van het proces zijn belangrijke en vooral interessante stappen gezet, met name in het proces van uitlevering, gebruik en onderhoud.’ Met deze woorden omschreef juryvoorzitter Michaël van Straalen de winnaar van de Metaalunie Smart Manufacturing Award 2018: Aebi Schmidt Nederland bv uit Holten.

Dit MKB-metaalbedrijf heeft zich volgens de jury op excellente wijze onderscheiden omdat ‘het bedrijf onder meer gebruiksdata online verzamelt waardoor predictive maintenance onderdeel van het pakket is geworden en een after sales dienstenpakket is ontwikkeld’, motiveerde Van Straalen de keuze voor het bedrijf.

Namens Aebi Schmidt bv ontvingen de directeuren Arjan Ester en Fred Harbers de Metaalunie Award uit handen van de juryvoorzitter. Metaalunievoorzitter Fried Kaanen overhandigde het winnende bedrijf een cheque ter waarde van € 5.000, -. De jury noemde alle drie genomineerde bedrijven, naast Aebi Schmidt Nederland bv ook Thalens PPS bv uit Drouwenermond en Wagenbouw Hapert bv uit Hapert ‘alle drie aansprekende top maakbedrijven’.