Categorieën

AGENDA KULTURHUS

ZATERDAG 13 JANUARI | 20.00 UUR | € 17,00 incl. (pauze)drankje

Theater EMILIO GUZMAN met KOM DAN!
Twee jaar geleden maakte Emilio Guzman al indruk op het Holtense publiek. Maar nu gaat hij het helemaal anders doen. En dat wil hij ons graag laten zien. Na drie voorstellingen tegen populisme, is de wereld alleen maar populistischer geworden. Boze blanke mannen hebben gewonnen. Zij hebben nu de macht. Oftewel: nu zijn zij de elite. Nu is Emilio een boze blanke man. Nu mag hij ongeremd boos zijn. Zonder nuance. Zonder beleefdheid. Zonder twijfel. Kom dan! ’Als Emilio Guzman eenmaal op stoom komt, zien we een uitstekende cabaretier’(Volkskrant)

VRIJDAG 26 JANUARI  | 20.00 UUR | € 17,00 incl. (pauze)drankje

Theater PIEPSCHUIM met ZO DOEN WE DAT HIER

Grote thema’s, kleine problemen. Daar gaat ‘Zo doen we dat hier’ over. Het is waanzinnig muzikaal en energiek programma over grote thema’s en kleine problemen. Het bevindt zich op het snijvlak van muziek, cabaret, en theater: tomeloze energie, prachtige teksten, virtuoze muziek, veel humor, sprekende mimiek en soms een verrassend dansje. Hoe vang je de Nederlandse geest? Wat is de mores van deze tijd? Wat voor land zijn we eigenlijk geworden? Vragen, vragen, vragen en Piepschuim zou het antwoord ook niet weten….

Donderdag 25 januari € 7,25 incl. (pauze)drankje
Film Bram Fischer
In het Zuid-Afrika van 1963, waar de onvrede tegen de ongelijkheid groeit, worden op een middag in het dorpje Rivonia bij een inval de kopstukken van het ANC opgepakt waaronder Nelson Mandela. Het blanke wil de doodstraf. Advocaat Bram Fischer neemt hun verdediging op zich. Wat het regime niet weet is dat Fischer eigenlijk de tiende verdachte had moeten zijn. Gaandeweg komt hij voor een moreel dilemma te staan.