Categorieën

AGENDA KULTURHUS

Donderdag 22 februari: The zookeeper’s wife

Waargebeurd en persoonlijk oorlogsverhaal waarin hoop centraal staat. De Poolse Antonina en haar man Jan Zabinski wisten tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 300 Joden uit de handen van de Nazi’s te redden door ze een schuilplek te bieden in hun dierentuin. De film vertelt op onnavolgbare wijze het verhaal van het gezin, maar ook dat van de dieren in hun dierentuin, de tijdelijke Joodse bewoners en de stad Warschau in de allesverwoestende oorlog. In de Verenigde Staten stond het 54 weken in The New York Times-bestsellerlijst.

Woensdag 28 februari: Dummie de Mummie 3

Dummie en zijn beste vriend Goos op zoek naar de tombe van de vader van Dummie. Goos vindt het een riskant idee, Klaas durft eigenlijk niet te vliegen en trouwens: Dummie heeft toch geen paspoort? De tombe bevindt zich in Egypte. Maar is het graf na vierduizend jaar nog wel te vinden?

Zaterdag 10 maart: André Manuel met De Onzen

‘Het is 2017. We bombarderen nog steeds moslims in het Midden Oosten. En in de media galmt de vraag, waarom zijn ze zo boos op ons.’ In zijn 632ste programma ‘De Onzen’ gaat Manuel op zijn eigen compromisloze wijze op zoek naar geluk. Over vluchtelingen die in ieder geval wat te doen hebben versus de Tokkies die daar ook naar verlangen. Wars van ambitie maar toch. Als Trump de president van de Verenigde Staten van Amerika kan worden, dan mag Manuel dit programma maken.