Categorieën

Al 20 jaar Veiling en boekenmarkt te Holten

HOLTEN – De veiling en boekenmarkt (rommelmarkt, kledingmarkt) ten behoeve van de Nederlands Hervormde Gemeente viert op zaterdag 7 oktober zijn 20 jarig bestaan. Dat het concept succesvol is en het enthousiasme onder de Holtenaren groot is, heeft de veiling en boekenmarkt allang bewezen. Ook zaterdag 7 oktober hoopt de organisatie weer veel bezoekers bij gebouw Irene (Boschkampstraat/Tuinstraat) te ontmoeten.

“Wat zult u aantreffen: een boekenmarkt met 6000 boeken, 300 m2 rommelmarkt, 125 mooie goederen op de veiling, stand met elektrotechnische producten, 50 m2 glaswerk, een kledingmarkt, wijnen met logo van de kerk, 3500 oliebollen, hamburgers en nog veel meer”, aldus een woordvoerder. Op deze dag hoopt de commissie een dusdanig bedrag op te halen dat het totaalbedrag over de jaren heen de € 330.000 netto passeert.

Een grandioos bedrag waarmee afgelopen jaren onder andere de volgende projecten zijn ondersteund: rokersruimte in gebouw Irene, Project Daniel (openlucht theater), steun aan diverse verenigingen, kroonluchter Hervormde Kerk, uitbreiding consistorie, nieuwe preekstoel, aanpassing liturgisch centrum en dit jaar de restauratie van het Naber Orgel. Op donderdag 21 september worden weer huis aan huis de boeken opgehaald. Hiervoor kan men de gele folder voor het raam ophangen.