Categorieën

Beginnen met wanden met ‘Kuier deur de Diepe Hel’

HOLTEN – Er is een nieuw initiatief waarbij mensen gemotiveerd worden om meer te gaan wandelen: ‘Kuier deur de Diepe Hel’. “Eigenlijk zou je wat meer moeten bewegen, om wat fitter te worden, wat meer energie over te houden om leuke dingen te doen. Misschien wel om nieuwe mensen te ontmoeten. In je eentje is het vaak lastig om jezelf te motiveren om te gaan sporten.

Het ‘starten met wandelen programma’ Kuier deur de Diepe Hel’ kan je net dat zetje geven om wat meer te gaan bewegen. Doordat er heel rustig gestart wordt, is dit wandelprogramma juist geschikt voor mensen die nu nog weinig tot niet bewegen”, vertelt Marian Freriks, één van de organisatoren van Kuier deur. Vanaf 8 juli wordt in 16 weken heel geleidelijk aan de omvang van de wandeltrainingen uitgebouwd. Daardoor zijn deelnemers in staat op 27 oktober mee te doen aan de ZorgSaam wandeltocht van de Diepe Hel Holterbergloop.

“Om mensen die nu nog weinig of niet bewegen voldoende tijd te geven om zich rustig voor te bereiden op de 10 kilometer lange wandeltocht, starten we vroeg met de trainingen, vanaf  8 juli.” Marian vervolgt: “Behalve aandacht voor het uitbouwen van de conditie vinden we het belangrijk ook te werken aan de vitaliteit, zodat de kwaliteit van het leven wordt vergroot. Daarom organiseren we diverse presentaties tijdens het trainingsprogramma. Het gaat erom dat mensen ervaren en leren om een vitale manier van leven vol te houden”. “We zijn nog op zoek naar vrijwillige wandelbegeleiders die zelf ervaren wandelaar zijn en enthousiast zijn om anderen te begeleiden. Wandelbegeleiders krijgen van ons een korte opleiding zodat ze goed voorbereid de groep kunnen begeleiden.”

Er zijn 3 startlocaties waar de deelnemers mee kunnen doen aan de trainingen. Alle informatie over Kuier deur de Diepe Hel is te vinden op  www.kuierdeur.nl.