Categorieën

Benefietconcert naber voor het Naber-orgel

HOLTEN – De 200.000 euro voor het Naber-orgel is bij elkaar gebracht. Bijzonder knap werk van heel veel Holtenaren, waar de restauratiecommissie zelfs de eretitel “Keunedarper van het Jaar” aan over hield. Begin maart gaat de restauratie beginnen. Op zaterdag 3 maart 2018 20.00 uur organiseert het HGK (Holtens Gemengd Koor) een voorjaarsconcert in de dorpskerk. Aan dit concert doen mee: het HGK met gastzangers van Onze Stem uit Goor en het Holtens Kerkkoor.

Als dirigent/pianist/organist zullen Henk Linker en Jan van Dijk belangeloos meewerken. Er worden werken van onder andere Mozart, Brahms, Mendelssohn, Haydn en Vivaldi uitgevoerd en een aantal door Jan van Dijk bewerkte muziekstukken. Een onderdeel van het concert  is het uitvoeren van  werken van bekende componisten op het Naber orgel. Een unieke gelegenheid om het orgel nog eens te horen. “Wij hopen dat veel mensen dit prachtige instrument met een grote historische waarde voor ons dorp, nog eens willen beluisteren, samen met de genoemde koren.

De opbrengst van de collecte na afloop, is in zijn geheel bestemd voor de restauratie van het orgel”, aldus een woordvoerder namens HGK.