Categorieën

Bijzonder onderwijsduo neemt afscheid

HOLTEN – Na heel veel onderwijsjaren in Holten nemen meester Chris en juf Klary afscheid en gaan samen met pensioen. Juf Klary begon haar loopbaan op een klein schooltje in Den Ham. Nadat zij door haar vriendin gekoppeld werd aan meester Chris, vervolgden zij hun leven en loopbaan samen verder in Holten. Samen kregen zij vier kinderen. Meester Chris werkte destijds op de Schakel, verhuisde daarna naar het Kompas en heeft de rest van zijn loopbaan op de Regenboog gewerkt. In al die jaren hebben zij samen heel wat kinderen lesgegeven en er zullen dan ook veel kinderen en ouders zijn die zich kunnen herinneren dat meester Chris een sportieve meester was.

Hij schaatst en schaakt zelf heel graag en nam deel aan menig triatlon, maar hij promoot dit zo mogelijk nog fanatieker onder zijn leerlingen. Hij kreeg zo menig kind enthousiast aan het sporten, goed voorbeeld doet immers goed volgen. Daarnaast houdt hij van zingen en kan fenomenaal liedjes schrijven. Elke collega die afscheid nam kon rekenen op een mooi persoonlijk lied. “Dat talent voor teksten schrijven zagen we ook terug in de mooie stukjes die hij schreef voor de kranten en niet te vergeten zijn zelfgeschreven musicals, die vervolgens voor ouders werden opgevoerd.

Het liefst baseerde hij de musicals op gebeurtenissen uit de geschiedenis, een van zijn favoriete vakken. Deze veelzijdige meester heeft menig kind enthousiast gekregen voor de natuur, door ze mee te nemen naar buiten en ze het zelf te laten ervaren. Kinderen die graag met hun handen werken zijn bij hem ook precies aan het goede adres. In zijn technieklessen laat hij de technische talentjes groeien en bloeien. Gelukkig blijft hij deze lessen voorlopig nog even geven. In al die jaren werd bij bijgestaan door zijn vrouw en collega juf Klary. Zij gaf bij voorkeur les aan kinderen van groep 1 tot en met groep 5 en deed dit met veel humor en liefde.

Opvallend is haar betrokkenheid ook buiten schooltijd. Zij bezocht in haar vrije tijd bijvoorbeeld wedstrijden van leerlingen en toonde op vele manieren haar oprechte interesse in haar leerlingen. Daarnaast zette zij enthousiast in voor de kinderen uit Tsjernobyl, die om de paar jaar een periode in Holten en omgeving verblijven. Kortom, we gaan Chris en Klary missen, als meester en juf, als mens en als collega’s. We hopen dat zij een hele mooie periode tegemoet gaan, waarin zij in gezondheid alle dingen kunnen doen die ze willen doen of waar ze misschien nog niet aan toe zijn gekomen”, aldus een woordvoerder.