Categorieën

Blauw Wit ’66 onzorgvuldig

in afronding tegen D.E.S.

HOLTEN – Na een afwachtend begin van Blauw Wit door omzettingen in voorhoede en middenveld, pakte de ploeg na tien minuten steeds meer het initiatief. Met Jordy Kamphuis terug in de spits en Thomas Nijkamp op het middenveld naast de broers Bolink. Glenn ten Berge en Bart Bulsink bezetten de flanken voorin. De gasten speelden met veel inzet en pakten de spelers van de thuisclub direct aan. Blauw Wit liet de bal snel rondgaan op het zware veld, waardoor duels uitbleven. In de 18e minuut kwam Blauw Wit op voorsprong.

Doelman William Kolkman zocht met een uitworp Arian Vorkink, maar die moest alle zeilen bijzetten om de bal nog bij Ivan Schuppert te bezorgen. De linksachter kwam naar binnen en zocht Bart Bulsink die met een fraaie voetbeweging Thomas Nijkamp aanspeelde. Thomas speelde richting achterlijn fraai een verdediger uit en zette knap voor op Edwin Bolink die makkelijk maar geconcentreerd de 1-0 binnenschoot. D.E.S. kreeg hierna een vrije trap en twee corners die door Blauw Wit met heel veel moeite onschadelijk gemaakt werden. Na een half uur spelen maakte Iede Ebeltjes van D.E.S. een domme overtreding die hem direct rood opleverde.

Een domper op de sportieve wedstrijd die tot de rust geen treffers meer opleverde 1-0. Na rust kreeg D.E.S. een vrije trap op een mooie plek die hoog over geschoten werd. Niet lang hierna werd het 2-0. Thomas Nijkamp ging er aan de linkerkant vandoor en haalde de achterlijn. Vervolgens leverde hij een prima voorzet af op Glenn ten Berge die fraai scoorde 2-0. In de 59e minuut mocht Pieter Rozema opnieuw aanleggen vanaf een mooie afstand. Nu kwam de bal in handen van de prima Blauw Wit doelman William Kolkman. Een minuut later kreeg Blauw Wit op links een vrije trap te nemen.

De voor het doel gebrachte bal werd weggewerkt door de defensie van D.E.S. Djowin Meijerink, ook weer terug bij Blauw Wit, ving de bal op en bracht de bal opnieuw voor richting Gijs Klein Nagelvoort en Bart Bulsink. Eerstgenoemde kegelde de bal keihard in de bovenhoek 3-0. Blauw Wit liet hierna de teugels vieren. D.E.S. mocht aanvallen en Blauw Wit kreeg kans op kans die keer op keer slecht werden uitgespeeld. Ook D.E.S. kreeg kansen, een bal op de lat en een treffer van Nick Deijk, 3-1) waren de feiten. Een belangrijke overwinning voor Blauw Wit dat zaterdag op bezoek gaat bij PW 1885. Een ploeg die ook uit de onderste regionen opklimt.