Categorieën

Blauw Wit geeft wedstrijd weg in 10 minuten

HOLTEN – Afgelopen zaterdag moest Blauw Wit in Enter aantreden tegen Enter Vooruit (EV)  met nog volop kans op het kampioenschap. Het was van meet af aan duidelijk dat Enter Vooruit de 3 punten wilde binnenhalen om de kampioenskansen intact te houden. Al in de 2e minuut kreeg EV een grote kans maar de bal ging gelukkig naast. Aan de andere kant kopte Edwin Bolink in de 8e minuut uit een corner ook net naast het doel. Het bleef een open wedstrijd waarbij Enter Vooruit wel sterker was maar Blauw Wit ook goede kansen kreeg.

De beste was in de 14’ voor Sander Bruggeman, maar hij schoot over. Daarna toonde Maurits Beldman weer een aantal keren aan dat hij over fenomenale reflexen beschikt maar in de 28e minuut was ook hij kansloos. Een prima aanval van de zwart-witten zette clubtopscorer Henri Knol vrij voor de goal en hij faalde niet (1-0). Vlak voor rust kreeg Blauw wit nog een goede kans op de gelijkmaker. Remon Muller kopte de bal door maar Edwin ramde de bal langs de verkeerde kant van de paal. Met een 1-0 ruststand gingen beide ploegen aan de thee.

Na de pauze besliste Enter Vooruit de wedstrijd binnen 10 minuten. Hoewel de eerste kans voor de bezoekers was verdubbelde de thuisclub al in de 47e minuut de score. Wout Velten, inderdaad de zoon van, scoorde 2-0. Blauw Wit was even de kluts kwijt en in de 49e en 53e minuut moest Maurits opnieuw vissen door de 3-0 door Jesse Pultrum en de 4-0 door (opnieuw) Henri Knol. Nog was de gifbeker niet leeg want nauwelijks 5 minuten later zorgde weer Henri Knol voor de genadeklap (5-0).

De wedstrijd kwam daarna weer wat meer in evenwicht met kansen aan beide kanten. In de 60e minuut zag Jurgen van Dijk zijn schot over het doel van Robert Velten vliegen en aan de andere kant zagen de voorwaartsen van EV ook geen kans de score te verhogen. Een kwartier voor tijd werd Edwin Bolink in de 16 ten val gebracht en kreeg een strafschop. Edwin nam zelf zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal onberispelijk binnen (5-1). Maar toen in de 81e minuut de verdediging van Blauw Wit te weinig resoluut ingreep was goudhaantje Henri Knol er als de kippen bij om de 6-1 te laten noteren. Gescoord werd er niet meer en met een (toch wel) geflatteerde 6-1 nederlaag waren de Holtenaren definitief terug in de 3e klasse na een éénjarig avontuur op het 2e klas niveau.