Categorieën

Blauw Wit in mineur in Oldenzaal

HOLTEN – Om handhaving in de derde klasse nog te kunnen bewerkstelligen diende er zaterdagmiddag eigenlijk minimaal wel een punt behaald te worden tegen het hoog geklasseerde Quick 20 in Oldenzaal. Thuis werd er met minimaal verschil verloren dus vooraf leek het ook mogelijk om te stunten. Uiteindelijk bleken de mannen uit Oldenzaal een maatje te groot en was Blauw Wit niet in staat om voldoende weerstand te bieden.  De gasten begonnen sterk en zetten Blauw Wit meteen onder druk. Met enig fortuin bleef Blauw Wit overeind. Nadat de eerste storm was gaan liggen en Blauw Wit enigszins meer weerstand begon te bieden was het doelman Kolkman die met een ongelukkige actie de 1-0 inleidde.

Blauw Wit ging niet bij de pakken neer zitten en was halverwege de eerste helft meer dan gelijkwaardig. De gasten kregen meerdere hoekschoppen en er ontstond zowaar enige druk voor het doel van de gastheren. Kort voor rust leek de gelijkmaker te vallen, uit een goed lopende aanval kreeg Edwin Bolink de mogelijkheid om de bal binnen te schieten. Helaas werd zijn schot geblokt. In de actie die hierop volgde was het Djowin Meijerink die net naast schoot. Een grote tegenslag voor Blauw Wit was dat uit de tegenaanval wel werd gescoord.

Ditmaal was het Remco Stam die een scherpe voorzet vanaf de achterlijn zelf binnenschoot in een ultieme poging die nog van de doellijn te halen. Hierdoor was de ruststand 2-0 in plaats van 1-1. Hierdoor leek er mentaal wel wat gebeurd te zijn daar Blauw Wit na rust tot weinig meer in staat was. Binnen een kwartier na rust was het al 5-0. Dit via een vrije trap, een vlotte aanval over links en vervolgens over rechts.

Even later werd Teunis Beldman gewisseld en kwam Ilja Spijker de voorhoede versterken. Hij was net in het veld toen het ook al 6-0 werd. Mooi voor Ilja was dat hij even later de 6-1 binnenschoot. Kort voor tijd werd het nog 7-1 voor de gastheren. Zij doen nog mee om een periodetitel binnen te slepen. Daar Juliana ’32 wist te winnen van Voorwaarts lijkt het voor Blauw Wit schier onmogelijk om ook volgend seizoen in de derde klasse uit te komen. De laatste wedstrijden zijn er zeker nog punten te pakken doch zal er met meer overtuiging gespeeld dienen te worden.