Categorieën

Blauw Wit laat het voor rust liggen

HOLTEN – In een voor rust slecht gespeelde wedstijd heeft Blauw Wit de punten simpel aan de gasten uit Aadorp gelaten. In de tweede helft kwam de ploeg goed terug, maar als je laag op de ranglijst staat merk dat ballen op de lat of paal belandden, daar waar de andere partij de kansen netjes afmaakt. De thuisploeg had diverse wisselingen in de opstelling ten opzichte van de laatste weken voor de winterstop. Doelman Nathan Hofman verving de eerste en tweede doelman van de thuisploeg die niet beschikbaar waren. Jurgen van Dijk was terug in de defensie, maar Gijs Klein Nagelvoort ontbrak. Op het middenveld was Patrick Bolink terug na een lange blessure. Broer Edwin is pas eind februari weer beschikbaar. Op de bank nam Djowin Meijerink plaats.

Na rust maakte hij zijn opwachting. De thuisploeg begon goed en al in de derde minuut had Stefan Dijkink alleen voor de keeper de score kunnen openen. Twee minuten later zag Jasper Kampman in kansrijke positie zijn schot geblokt. Hiermee had de thuisploeg zijn kansen gehad en hoewel het spel redelijk op en neer ging waren de gasten slimmer en doeltreffender. Rond de 19e minuut leverde dat drie corners op rij op.  Een minuut later was het raak toen een pass van achteruit langs de defensie van Blauw Wit ging en Thierry Koorn alleen voor de keeper in de korte hoek scoorde 0-1. Tien minuten later scoorde dezelfde speler de 0-2. De gasten hadden de score hoger kunnen laten uitvallen, maar kansen voor met name Nick Visser waren te moeilijk om binnen te schieten. Rust 0-2.

Na de pauze kwam er een heel andere thuisploeg het veld op. Er werd gestreden, de inzet was hoog en er kwamen veel kansen op een betere uitslag. Geert Veneklaas Slots was in de ploeg gekomen voor Sander Bruggeman. Teunis Beldman zorgde voor het eerste wapenfeit, maar schoot in de korte hoek via de doelman naast. De corner leverde niets op. A.S.V. moest terug, maar leunde op een solide verdediging. De gasten werden gesterkt door een toegekende strafschop in de 53e minuut . Nick Schuur schoot strak raak 0-3. Drie minuten later had Blauw Wit de marge teruggebracht tot twee toen Jasper Kampman een goede actie opzette en langs de doelman op de paal schoot.

Remon Müller stond op de goede plek 1-3. De thuisploeg zette druk en kreeg ook kansen. Geert schoot in de 62e minuut hard op de kruising en Stefan Dijkink mikte ook op het houtwerk. De thuisploeg maakte niet altijd de juiste keuzes, maar met het na rust getoonde kan de ploeg wel verder. Nick Schuur kreeg vijf minuten voor tijd nog rood. Scheidrechter Erik Geubels telde ruim vier minuten bij, maar de score bleef onveranderd.