Categorieën

Blauw Wit sleept gelijkspel uit het vuur

HOLTEN – Onder geweldig goede weersomstandigheden trad Blauw Wit ’66 afgelopen zaterdag op sportpark ’t Vletgoor aan tegen het Hengelose Wilhelminaschool. Na het beginsignaal van scheidsrechter Hesselink uit Winterswijk ontspon zich een open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Al in de 4e minuut ontsnapte de thuisclub aan een achterstand toen de bal van de lijn werd gehaald. In de 18e minuut nam Edwin Bolink een vrije trap die door Gijs Klein Nagelvoort werd ingekopt, maar keeper Jeroen Kok van Wilhelminaschool redde schitterend.

In de 29e minuut kon William Kolkman zich aan de andere kant onderscheiden door een goed schot van een Wilhelminaschool-aanvaller onschadelijk te maken. Vlak voor het verstrijken van het eerste half uur werd een speler van de gasten in de 16 onderuit gelopen en de arbiter besloot tot strafschop. Jeffrey Ruinemans liet dit buitenkansje niet onbenut; hij schoot de bal hard, strak en zuiver tegen de touwen (0-1). Deze stand bleef tot de rust gehandhaafd. Na de hervatting kwamen bij Blauw Wit Teunis Beldman en Geert  Veneklaas Slots voor Patrick Bolink en Leander Stam. In de 47e minuut leek de gelijkmaker in de maak na een goede actie van uitblinker Jasper Kampman maar het schot van Djowin Meijerink smoorde in de vijandelijke defensie.

Blauw Wit bleef aandringen maar de Hengeloers kregen ook hun kansen. Van Holtense kant werd er vaak te slordig gespeeld om de verdediging van Wilhelminaschool echt in de problemen te brengen. In de 64e minuut gaf scheidrechter Hesselink een direct rode kaart aan een speler van Wilhelminaschool dat nu met 10 man verder moest. Helaas kreeg 10 minuten later Jurgen van Dijk zijn tweede gele prent waardoor het weer 10 tegen 10 werd. De Holtenaren bleven hard werken maar zagen geen kans goed voetbal op de mat te krijgen. In de 85e minuut, Blauw Wit was net aan een slotoffensief begonnen, moest opnieuw een Hengeloër met rood naar de kant.

Helaas moest door deze actie ook Geert Veneklaas Slots geblesseerd naar de kant. Met 9 tegen 9 werden de gasten nu wel goed vastgezet. In de 90e minuut werd er gescoord maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Toen alle toeschouwers zich hadden verzoend met de 0-1 gebeurde het toch nog. In de allerlaatste seconden kreeg de thuisclub een vrije trap op 18 meter van het doel. Edwin Bolink schoot de bal hard op de lat, maar de rebound was voor Remon Muller die de 1-1 binnenkopte. Er werd niet meer afgetrapt.