Categorieën

Blauw Wit in tweede

helft langs Juliana ‘32

HOLTEN – Vanaf het begin van de wedstrijd was het Juliana dat vroeg druk zette op de verdediging van Blauw Wit. Blauw Wit kon niet onder de druk uitkomen. Regelmatig moest de lange bal worden gehanteerd wat direct balverlies betekende en de volgende aanval van Juliana. Het lukte Blauw Wit niet de bal in de ploeg te houden waardoor Juliana de bovenliggende partij was. Na al een aantal kleinere kansen was de spits na tien minuten dichtbij de openingstreffer.

Op de vijf meter kwam hij voor zijn man om een voorzet in te koppen, maar gelukkig voor Blauw Wit kopte hij net voorlangs. Even later ontstond er een kans uit een moeizame aanname van de keeper. De spits van Juliana leek zijn kans schoon te zien, maar William wist met een uiterste inspanning nog zijn fout te herstellen. In de 25e minuut was er een tegenvaller voor Blauw Wit omdat rechtsback Nick Dijkink geblesseerd naar de kant moest. Djowin Meijerink was zijn vervanger. Hierna waren er de eerste voorzichtige doelpogingen van Blauw Wit te melden. William Kolkman moest voor rust nog een keer handelend optreden op een strak schot in de korte hoek. Al met al een slechte eerste helft van Blauw Wit. Rust 0-0.

Na rust een heel ander Blauw Wit. De gasten beheersten vanaf het begin de wedstrijd en speelde met name op de helft van Juliana. Al na enkele minuten had dit succes. Glenn werd op de rechterkant diep gestuurd. Zijn scherpe en strakke voorzet was perfect op maat voor Thomas die bij de tweede paal de 0-1 binnenliep. Ook na dit doelpunt bleef Blauw Wit sterker maar Juliana bleef wel voetballen en gaf zich nog niet gewonnen.

Er waren in deze fase wat kansen voor Glenn en Thomas, maar ook één voor Juliana uit een hoekschop. In de 65e minuut werd een aanval van Blauw Wit door Juliana nog net tot hoekschop verwerkt. Edwin Bolink nam deze en wist de bal precies op het hoofd van de volledig vrijgelaten Thomas neer te leggen. Deze buitenkans liet Thomas natuurlijk niet liggen en hij kopte fraai de 0-2 binnen. Even later was er een uitbraak via Glenn die door een verdediger van Juliana in de kiem werd gesmoord middels een overtreding.

Dit leverde hem een gele kaart op, maar helaas kon Glenn hierna niet verder en werd vervangen door Rolf van Kreij. Juliana schoof van achteruit een mannetje door en ging één op één spelen. Hierdoor kreeg Juliana een overwicht op het middenveld, maar de verdediging van Blauw Wit wist de thuisploeg goed buiten de 16 meter te houden. Juliana kwam niet verder dan wat schoten van afstand. De overwinning kwam niet meer in gevaar en Blauw Wit kon in de laatste wedstrijd voor de winterstop een mooie 0-2 overwinning bijschrijven.

Juliana mag het zichzelf aanrekenen dat het in de eerste helft niet heeft geprofiteerd van het zwakke spel van Blauw Wit dat daarna op basis van een goede tweede helft de wedstrijd naar zich toe wist te trekken.