Categorieën

Blauw Wit verliest op eigen veld van IJ.V.V.

HOLTEN – Al in de tweede minuut moest de Blauw Wit doelman Martin Flores handelend optreden op een te zachte terugspeelbal in het duel tegen IJ.V.V. op het Vletgoor. De doelman kon de bal richting middenveld spelen, waar Kay Schuppert in het duel om de bal geblesseerd raakte en het veld moest verlaten. Jurrian Paalman was zijn vervanger. De wedstrijd was nog maar net hervat of aanvoerder Sander Morren van de gasten kopte in goede positie over het doel van Flores. Blauw Wit leek goed mee te kunnen met de gasten, maar haalde zichzelf uit de wedstrijd door een domme overtreding binnen de eigen 16 meter. Ryan Lente werd even aan het shirt vastgepakt.

De strafschop werd terecht gegeven. Spits Ozhan Kardag schoot de elfmeter trap achter Flores 0-1. Blauw Wit verstopte zich niet, maar was in de opbouw de bal veel te snel weer kwijt. Geduld en het juiste moment voor de voortzetting kiezen, waren er veel te weinig. Ook het voorin opjagen van de IJ.V.V. verdediging leverde niets dan ruimte op het middenveld op voor de gasten. Die konden in de omschakeling dan ook makkelijk vele meters overbruggen. De gasten waren na de drinkpauze direct bij de les en via een snelle aanval over rechts was het opnieuw Ozhan Kardag die vrij voor Flores geen fout maakte 0-2. Ook nu gaf Blauw Wit voorafgaande aan dit doelpunt de bal simpel weg en was de tegenaanval dodelijk. Soms liet ook Blauw Wit enkele prachtige aanvallen zien.

Net voor het half uur was er één over links via Bolink die Beldman op maat bediende, maar diens inzet werd geblokt. In de 32e minuut opnieuw een prachtige aanval van de thuisclub. Edwin Bolink zette de aanval zelf op, via Jurgen van Dijk en Remon Müller kreeg hij de bal terug, maar schoot wat ongecontroleerd hard naast. In minuut 40 mocht Blauw Wit vanaf rechts een vrije trap nemen. Edwin Bolink zette voor en Jurgen van Dijk haalde met een halve ophaal ineens uit. Doelman Jasper Fix kon met een fraaie actie nipt redding brengen. Rust 0-2. In de tweede helft was Blauw Wit allerter bij de herstart. Via Jasper Kamperman kwam de thuisploeg al snel gevaarlijk voor het doel van IJ.V.V. Hij kon zijn prima run net niet afronden, omdat een verdediger op het laatste kon ingrijpen.

Ook een mooie aanval die opgezet werd via Teunis Beldman kreeg geen vervolg omdat Jurgen van Dijk gevloerd werd. De vrije trap van Edwin Bolink ging hoog over. In de 53e minuut maakte Ozhan Kardag aan alle onzekerheid een einde door 0-3 aan te tekenen. In de 66e minuut schoot Edwin Bolink een vrije bal, goed in, maar de rebound voor Jurgen van Dijk was naast het doel van Jasper Fix. Een minuut later moest Geert Veneklaas Slots het veld met een blessure verlaten. Roy Vrieling, maakte zijn debuut als vervanger. Edwin Bolink was rond de 75e minuut  nadrukkelijk aanwezig. Een prima aanval door hem zelf opgezet, kwam via Teunis Beldman bij hem terug, maar de inzet ging over het doel. Twee minuten later werd een zelfde soort aanval opgezet.

Nu kreeg Edwin de bal aan de linkerkant van het doel en liet hij doelman Fix met een mooie schuiver kansloos. Met nog elf minuten op de klok lieten de gasten nogmaals een fraaie aanval over rechts zien. Roelof van den Berg liet Remco Stam staan en gaf een prima voorzet op Ozhan Kardag 1-4. Twee minuten later voorkwam de Blauw Wit doelman de 1-5 met een fraaie redding. Danny Meijerink kwam Jasper Kamperman aflossen, ook een debuut.  Edwin Bolink schoot nog een keer fraai op doel, maar de doelman stond op zijn plaats. Aan de andere kant bracht de lat redding op de inzet van Ozhan Kardag. Een verdiende overwinning voor de gasten die nog alle zicht op de laatste periode hebben.