Categorieën

Blauw Wit verliest van middenmoter

HOLTEN – Ook tegen middenmoter de Esch uit Oldenzaal is Blauw Wit er niet in geslaagd de punten thuis te houden. De thuisclub legde een zeer matige wedstrijd op de grasmat en keek met de rust al tegen een 0-2 achterstand aan. In de tweede helft werd er niet meer gescoord en dus blijven de Holtenaren in de degradatiezone. Onder leiding van scheidsrechter Peter Hoving uit Arnhem, die een goede wedstrijd zou fluiten, werd er afgetrapt. Zoals zo vaak dit jaar ging het al spoedig mis. In de 4e minuut werd een dieptepass door de spits van de Esch op waarde geschat en hij schoot de bal diagonaal langs doelman Beldman tegen de touwen (0-1).

Gesteund door deze voorsprong bleven de gasten de bovenliggende partij en moest Blauw Wit zich beperken tot verdedigen. De Esch zocht het vaak in schoten van afstand en deze leverden geen succes op. Vlak voor de rust had de Blauw Wit verdediging moeite de bal uit de gevarenzone te krijgen en  de bezoekers profiteerden (0-2). Na de pauze, beiden ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamers, hetzelfde spelbeeld: een beter de Esch en een hardwerkend Blauw Wit die de schade moest beperken. Trainer Alex Hengeveld probeerde meer voetbal in het team te brengen door Sander Bruggeman te wisselen voor Jasper Kampman.

Even later kwam Jurgen van Dijk voor Teunis Beldman en er kwamen wat spaarzame kansjes voor de Blauw Witters. In de 64’ minuut vond Gijs Klein Nagelvoort de  uitstekende doelman Oude Alink op zijn weg. Dit bleek later de beste kans voor de thuisclub. De Esch speelde de wedstrijd rustig uit ondanks een slotoffensiefje van Blauw Wit dat geen resultaat opleverde. Volgende week de uitwedstrijd tegen Voorwaarts in Vriezenveen. De oranjehemden staan 3 punten boven Blauw Wit zodat dit een cruciale wedstrijd wordt in de strijd tegen degradatie.