Categorieën

Bloemsierkunst Marjo stopt na 39 jaar

HOLTEN – Op 1 oktober zal Bloemsierkunst Marjo stoppen met haar zaak. Ans Lammers is samen met haar man Henk 39 jaar geleden de bloemenzaak begonnen aan de Oranjestraat 27. “Wij woonden destijds in Nijverdal en mijn man werkte al bij een bloemist, maar we hadden de ambitie om een eigen zaak te beginnen. Wij vonden in Holten het geschikte pand en het pand droeg al de naam Marjo. Sommige mensen denken dat ik Marjo van de achternaam heet”, lacht Ans. “Dus we hielden deze naam aan voor de herkenning. Na wat interne verbouwingen en het plaatsen van een grote kas gingen we met z’n tweeën van start. Later ook met personeel.

Ondertussen kwamen we zelf aan Markeloseweg wonen vanwege praktisch oogpunt. Ook daar hadden we een grote kas laten bouwen waar we tuinplanten kweekten voor de verkoop in de winkel. Tien jaar geleden was mijn man Henk niet meer in staat om te werken en heb ik de winkel volledig moeten draaien met mijn personeel Jolanda en Roelie. Als je eigen ondernemer bent maak je lange dagen en is 7 dagen in de week normaal. Maar ik ben nu 64 jaar en ondertussen heb ik fantastische kleinkinderen waar ik graag meer van wil genieten. Ook een beetje vrije tijd zou prettig zijn, wat de doorslag gaf om de zaak te stoppen”, legt Ans uit.

Althans de bloemenzaak blijft en Roelie Marsman zet de bloemisterij voort alleen met een nieuwe naam en in een nieuw jasje. Na 1 oktober gaat de winkel voor 1,5 week dicht en 12 oktober gaat de winkel open onder de naam Roelie Bloem & Design. “Wij, Ans en Henk, willen een ieder, die in de 39 jaar dat wij in Holten zitten, bedanken als klant. We hebben leuke mensen en bedrijven mogen bedienen, maar het is nu tijd voor een nieuwe fase in ons leven. Komende weken hebben we uitverkoop zie advertentie elders in deze krant. Dus stap nog gerust even binnen”, besluit Ans.