Categorieën

Boekenmarkt en –veiling op 6 oktober

HOLTEN – Het is bijna weer zover, de bekende veiling en boekenmarkt rondom gebouw Irene die op 6 oktober wordt gehouden. Het doel voor dit jaar is: De (oudere) jongeren hebben de toekomst. “Wij merken dat met name de doelgroep 18-40 jaar in de Holten wat moeilijker te bereiken is voor de kerken en zijn omgeving. Wat kunnen wij hier aan doen? Een nieuwe predikant met een frisse blik, die onder andere de opdracht heeft om extra aandacht te geven aan het jeugdwerk van de gezamenlijke kerken. Dit willen wij graag financieel ondersteunen om een en ander te kunnen organiseren. Zingen, spelen, toneel, muziek, zeg het maar. Hoe kunnen wij elkaar ontmoeten, waar ligt de behoefte, wat kunnen wij doen?

Werken aan een toekomst waar jong en oud in Holten en omgeving elkaar kunnen vinden om “samen kerk te zijn” in welke vorm dan ook”, aldus Johan Veneklaas Slots namens de organisatie. De voorbereiding voor de veiling en de boekenmarkt loopt al weer als een trein. Afgelopen week werden er bij de huis-aan-huis actie bijna 5500 boeken opgehaald, terwijl het hele jaar ook al boeken werden gebracht. “Het lijkt wel of het elk jaar meer wordt. Ook de lotenverkoop loopt ook uitstekend.

Dat mag ook wel want tientallen vrijwilligers gaan de  de wijk in om 6000 loten te verkopen. We hopen dat Holten hen niet teleur zal stellen”, vertelt Veneklaas Slots. De veiling zal weer maximaal 125 goederen bevatten. “Het veilen is een prachtig schouwspel, dat men echt eens moet meemaken. Wil je soms echt voor een euro spekkoper worden, hier kan het. Van kasten naar antiek, schitterend glaswerk, een weekje vakantie of schitterende bloemstukken.”

De boekenmarkt (300 m2 groot) is al een begrip in Holten en omgeving. “Op zich niet verwonderlijk, want de boeken worden voor een aantrekkelijke prijs aangeboden. Zo’n 6000-8000 boeken zijn allemaal keurig per rubriek gesorteerd. Geprezen mag worden de kwaliteit van de boeken. En natuurlijk zijn er diverse vinyl grammofoonplaten en stripboeken!

Tevens hebben wij weer alle artikelen die wij hebben gekregen, maar die niet worden geveild, verzameld in een grote tent (op de rommelmarkt). Dit jaar met wel een zeer groot assortiment van artikelen. Er is een aparte ruimte gereserveerd voor het glaswerk, bestek, elektrisch huishoudapparatuur en blikwerk in gebouw Irene. Lekkernijen als koffie, oliebollen, tweedehands kleding, ansichtkaarten en een broodje hamburger zullen ook echt niet ontbreken.”