Categorieën

Code rood voor zijspanners Keuben en Rietman

HOLTEN – Afgelopen zondag was de eerste wedstrijd om het Open Nederlands kampioenschap in Lierop voor crossers Keuben en Rietman. Door de hevige regenval werd gevreesd voor een waterballet, maar dit was niet aan de orde en dus kon er getraind worden om een mooie plek bij het starthek. Hier werd een negende tijd neergezet door Keuben en Rietman, hierna konden de monteurs de VMC-Zabel prepareren voor de eerste manche. Tegen de klok van twaalf sijpelden de eerste berichten door dat er hevige windvlagen werden verwacht en dus werd er besloten om de tent vast in te rollen om geen schade aan de camper te krijgen.

Om twee uur was het zover en konden de heren coureurs beginnen aan hun opwarmronde. Ook de windvlagen werden krachtiger en her en der vlogen al reclameborden over het circuit. Toch werd er besloten te starten en Keuben en Rietman hadden geen beste start omdat de koppeling niet fijn werkte. Hierdoor begon het duo op plek 18 aan de wedstrijd. Twee ronden later werd, liggend op plek 10, de rode vlag getoond door de wedstrijdleider omdat het echt te gevaarlijk was om te rijden.

Dat dit de juiste beslissing was, bleek wel uit het feit dat er enkele minuten later een dikke boom omwaaide die het circuit versperde. Volgende week zondag zal de volgende wedstrijd verreden worden om het O.N.K op circuit de Gagelbeld in Lochem. “We hopen dat de weergoden dan willen meewerken om er een geslaagd evenement van te maken en dat er gewoon twee manches verreden kunnen worden. De koffie staat voor u klaar dus komt allen naar volgende week naar Lochem”, aldus team Keuben en Rietman.

 

Foto: Dries Dewitte