Categorieën

Diepe Hel Holterbergloop start

uur later op last van gemeente

Er is geen hardloopwedstrijd in Nederland zoals de Diepe Hel Holterbergloop. Het uitdagende parcours in samenwerking met de meestal perfecte (weers-)omstandigheden maken dit een must do wedstrijd voor alle hardloopfans. De Diepe Hel Holterbergloop vindt plaats op zondag 29 oktober aanstaande in Holten en start om 12.00 uur. De starttijd was eerst 11.00 uur, maar de Gemeente Rijssen Holten heeft afgelopen week ineens beslist dat de wedstrijden allen een uur later moeten starten dan met hen was overeengekomen en dus ook was gepland en is gecommuniceerd.

Alle afstanden starten precies één uur later
Na de vorige editie is de organisatie in gesprek gegaan met de Gemeente Rijssen-Holten over de verplaatsing van het evenement naar de zondag. ‘De zondag is voor hardlopers een perfect dag voor een run. Dit biedt ook mogelijkheden voor de toekomst’, vertelt voorzitter Hans Stokvis. ‘In het vooroverleg met de gemeente, over het besluit van de verplaatsing naar de zondag, wekte zij de indruk dat er geen enkel probleem zou zijn.’ Helaas bleek later dat de gemeente pas vanaf 12.00 uur toestemming geeft om te starten. ‘Wij vinden het heel vervelend dat we alle inschrijvers moeten informeren en in sommige gevallen moeten teleurstellen. De organisatie kan helaas niks aan deze beslissing doen en is het er ook zeker niet mee eens. Maar we respecteren het besluit van de gemeente en maken er alsnog een prachtige dag van”, aldus Stokvis.

Nieuwe starttijden
Alle inschrijvers zijn per e-mail op de hoogte gebracht over de beslissing van de gemeente. Alle afstanden starten precies één uur later dus de Sans-online 5km om 12.00 uur, Hemink 10 km om 12.30 uur, Tastoe Halve Marathon om 14.15 uur en de Rabokidsrun om 14.30 en 14.45 uur. De start- en finish is dit jaar op de Smidsbelt in Holten.