Categorieën

Dressuurdag bij Snorrewind

HOLTEN – Op 22 en 23 februari worden er bij Manege Snorrewind op de grens van Markelo en Holten landelijke KNHS indoor dressuurdagen voor paarden gehouden. Er wordt op 22 februari gestart vanaf 16 uur in de klasse B (Beginnersklasse) en op 23 februari vanaf 9 uur in de klassen L1, L2, (Licht), M1 en M2 (Midden). Alle ruiters rijden twee proeven, waarbij gereden wordt voor winstpunten en prijzen. Er zijn inschrijvingen vanuit het hele land en de wedstrijden zijn zeker de moeite waard om te komen bekijken.

Dit kan binnen in de hal en vanuit de kantine. Op zondag 9 maart organiseert Manege Snorrewind een KNHS Indoor Verenigingswedstrijd voor Pony’s. In deze wedstrijd komen equipes voor diverse (landelijke) pony-rijverenigingen uit, die starten in de disciplines Dressuur, Individueel Springen, Equipe Springen en Viertal Dressuur. Elke vereniging mag maximaal 12 combinaties laten starten.

De totaalpunten van de disciplines van de hele vereniging zorgen voor de klassering. De individuele proeven en parcoursen van de ruiters worden tevens voor winstpunten gejureerd. In de dressuur wordt gestart van de B tot de M2 klasse, bij de Viertallen worden proeven gereden op L en M niveau en in de springring komen ruiters uit van B tot Z niveau. Op deze dag zijn dus meerdere takken en niveaus van de mooie ponysport te bezichtigen.