Categorieën

Eerste zege Blauw Wit in tumultueus duel

HOLTEN – Het wedstrijdbeeld van Blauw Wit tegen Mariënberg was twee hardwerkende ploegen en twee ploegen die wilden aanvallen. Het eerste deel werd dan ook beslist op het middenveld. Pas in de 23e minuut was de eerste corner een feit en in de 27e minuut viel de eerste gele kaart voor de gasten, Roy Kelder. In de 32e minuut mochten de gasten drie corners op rij nemen, maar hun gevaarlijkste moment was acht minuten later toen André Plaggenmars over doelman Kaj Zwakenberg lobte, maar de bal niopt naast zag gaan. Nog balend van deze gemiste kans, lag de bal aan de andere kant in het net.

Edwin Bolink stuurde op links Jasper kampman weg die de laatste verdediger de bal zag missen waardoor hij vrij baan had en Ilja Spijker wist te bereiken, die scoorde beheerst 1-0. Twee minuten later werd Remon Müller over rechts weggestuurd. Met links en rechts van hem een verdediger, waar hij zich tussendoor wurmde, werd hij in kansrijke positie teruggefloten. Blauw Wit wist de voorsprong niet mee de rust in te nemen. De ploeg verzuimde resoluut de bal weg te schieten, waardoor André Plaggenmars in balbezit kwam. Hij wist Erjan Lamberink te bereiken wiens inzet nog gekeerd werd, maar Niek Lamberink kon het leder in het Blauw Wit doel werken 1-1.

Na rust met Teunis Beldman voor Leander Stam werd er opnieuw strijd geleverd door twee ploegen. Echter in deze helft gebeurde er vanalles. Een botsing tussen Danny Meijerink en Hendri Hofsink was misschien wel de inleiding voor veel onverzettelijkheid? Scheidsrechter Peter Schalkwijk blies het strijdvuur verder op door de beste man van het veld, na een actie op de bal, waarbij de bal werd gespeeld tegen Patrick Willems, met rood te bestraffen. Mariënberg rook zijn kans. Roy Lotterman pakte geel en Patrick Willems schoot uit een corner hoog over. Blauw Wit counterde soms gevaarlijk, maar de gasten bepaalden het spel, tot dat de 69e minuut Blauw Wit een strafschop opleverde. De gegeven rode kaart speelde hier duidelijk in mee, want de elfmeter had niet gegeven mogen worden.

Remon Müller schoot de bal via de handen van de keeper op de paal. Edwin Bolink pakte de bal op en vond Teunis Beldman bij de tweede paal 2-1. De gasten zetten hierop alles op alles, maar in minuut 77 was het Sander Bruggeman die vanaf links een prachtige opening zag voor Teunis Beldman. Teunis wist deze prachtige kans beheerst te verzilveren. In minuut 82 kwamen de gasten terug tot 3-2. Blauw Wit dacht op rechts uit te breken, maar Ilja Spijker werd ten onrechte teruggefloten toen hij een kopduel aanging. De vrije trap werd voor het doel gebracht, verlengd tot de verste hoek, waar Kaj Zwakenberg geen verweer tegen had 3-2. De aanvallen van de gasten waren telkens dreigend, maar bovenal gevaarlijk.

Blauw Wit kon soms uitbreken en het spel verleggen. Kansen waren er over en weer, maar na ruim 6½ minuut extra speeltijd, inclusief drinkpauze floot de leidsman de wedstrijd naar de geschiedenisboeken.