Categorieën

Fairtrade-week bij Wereldwinkel

De Fairtrade Week vindt dit jaar van 27 oktober tot en met 4 november plaats. Tijdens deze campagneweek zetten veel bedrijven, winkels, gemeenten en vrijwilligers Fairtrade producten in de spotlights. De Wereldwinkel heeft de fairtrade koffie als thema gekozen. Er zijn inmiddels veel koffiemerken die het keurmerk van fairtrade hanteren. In de supermarkten worden op grote schaal producten aangeboden die via omvangrijke corporaties in verschillende landen worden aangekocht. Echter ook hier dreigt de kleine boer in de knel te komen. De Wereldwinkel is exclusief verkoper van een uitstekende soort die op Twentse bodem wordt gebrand.  Café de Origen is een kwaliteit fairtrade koffie geproduceerd door kleine boeren.

De koffie groeit op de vruchtbare berghellingen in Peru, Honduras en Ethiopië. Een melange van 80 tot 90% Arabicabonen uit deze bijzondere gebieden zorgt voor een heerlijke karakteristieke smaak. Café de Origen wordt gebrand door Neuteboom koffiebranders in Almelo, één van de pioniers op het gebied van fairtrade koffie. Als zij nieuwe koffie melanges maken, hebben zij maar één doel. Een unieke en onderscheidende smaak maken in een traditie van meer dan 100 jaar koffiebranden. 
Honger en armoede in de wereld  worden in allerlei statistieken nog wel eens door elkaar gehusseld. Het is waar dat de welvaart in de wereld stijgt maar er leven nog steeds enorm veel mensen onder de armoedegrens.

Café de Origen koopt de koffie rechtstreeks in bij de aangesloten producenten en betaalt hen een goede prijs die ze in staat stelt hun kosten te dekken en te investeren in hun leefomgeving. Tijdens de Fairtrade week kunt u de unieke smaak van deze koffie proeven in alle Twentse Wereldwinkels. Deze vindt u in Holten, Borne, Goor, Hengelo, en Oldenzaal. In de Wereldwinkel Holten ontvangt u in de Fairtrade week 10% korting op uw koffieaankoop,  zijn er leuke cadeau-koffiepakketten voor scherpe prijzen, een facebook actie en kunt u de koffie proeven bij het kraampje op de vrijdagmarkt op 2 november van 13.00 tot 17.00 uur.
Meer info: www.cafedeorigen.com.