Categorieën

Fienpreuvers gaan voor nieuw werledrecord

HOLTEN – Maandag 12 februari is het weer wereldrecord-dag bij CV de Fienpreuvers. De afgelopen jaren zijn er op de maandag van het carnavalsweekend al de nodige ludieke wereldrecords verbroken en scherp gezet. Ook dit jaar willen de Fienpreuvers verder gaan met deze mooie traditie. Dit jaar is het aan Prins Poemba de Bourgondiër en zijn Adjudant Skool’n (alias Adjudant Pang Pang) om opnieuw een nieuw wereldrecord naar Keunedarp (Holten) te halen. Voorzitter Guus Volkerink heeft voor dit jaar met zijn commissie weer wat bijzonders in petto.

De Prins, Bourgondiër en vlees liefhebber in hart en nieren, zal tijdens deze recordpoging niets tekortkomen. Op 5 bijzondere locaties in en rondom de Holterberg zal namelijk in een tijdsbestek van 222 minuten de Big Five niet alleen worden gespot, maar ook worden geschoten en opgegeten. Bezoekers die deze recordpoging willen bijwonen worden per bus naar de 5 locaties vervoerd. Op elke locatie zal het gezelschap welkom geheten worden door het lokale stamhoofd, die ervoor zal zorgdragen dat de Prins en Adjudant succesvol zullen zijn in hun jacht. Geheel volgens Sallandse traditie zal het wild geschoten worden met een hiervoor speciaal ingerichte mobiele installatie.

“Adjudant Pang Pang, die vaker met dit bijltje heeft gehakt, zal zijn hoogheid Prins Poemba de Bourgondiër hierin bijstaan. Na een succesvolle jacht zullen Prins en Adjudant een speciaal hiervoor ingestudeerde vreugdedans uitvoeren, waarbij zij muzikaal zullen worden begeleid. De bereiding van het wild zal volgens oude tradities door de vrienden van de Catamaran op de BBQ worden bereid. Bezoekers kunnen onder het genot van een drankje zich vervolgens, afhankelijk van de locatie, tegoed doen aan leeuweballen, olifanten slurfjes, buffel biefstuk, luipaard lapjes en neushoorn aan het spit”, aldus Arjan Schorfhaar namens de organisatie.

Doordat het wild in zijn natuurlijke habitat wordt geschoten denkt ervaringsdeskundige Bart Linde geen problemen tegen te komen op het diervriendelijke vlak. De verwachting is zelfs dat de gewenste natuurlijke doorstroming hiermee weer op niveau komt en de verjonging eindelijk een kans krijgt.