Categorieën

Fietsend genieten van

natuur tijdens Beemd- en Bergtoer

HOLTEN – Wielervereniging Holten kreeg zondag 7 januari j.l. zo’n 900 fietsers aan de start bij de Beemd- en Bergtoer veldtoertocht. Na alle regen tijdens de voorgaande weken werd een modderfestijn verwacht maar dat viel achteraf alleszins mee. De vele fietsers genoten van het mooie weer en de prachtige omgeving van respectievelijk de Holterberg, Borkeld en Beuseberg. Men kreeg veel heuvels voor de wielen en de verzorgingsposten vormden daarom voor veel fietsers een welkome onderbreking.

Bij de pauzeplaats op het terrein van Outdoors Holten werden de deelnemers ook nog op de muzikale klanken van een drumband getrakteerd. Bij de familie Schutte in de Beuseberg liep de route wederom dwars door de koeienstal. De finale op het Zuurbergcircuit was loodzwaar. De EHBO had het rustig, er vonden geen ernstige ongevallen plaats. Van het inschrijfgeld wordt €1,00 per deelnemer gedoneerd aan het natuurzorgsysteem S(up)port for Nature van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug.

Het volgende evenement van de Wielervereniging Holten is de Holterbergtoer op zondag 25 maart, dit is een toertocht voor de racefietsers.