Categorieën

Folkert Velten weg bij Blauw Wit ’66

Velten HE216

HOLTEN – Na drie seizoenen, komt aan het einde van dit seizoen, een einde aan de samenwerking tussen Blauw Wit ’66 en hoofdtrainer Folkert Velten uit Enter. Door beide partijen wordt met plezier teruggekeken op de afgelopen seizoenen en is er ook de overtuiging dat we dit seizoen samen nog mooie prestaties neer kunnen zetten. Blauw Wit zal op zoek gaan naar een nieuwe hoofdtrainer voor het volgende seizoen. In het eerste seizoen werd direct de tweede periode behaald en de tweede plaats in de eindrangschikking.

In de nacompetitie werd eerst tweede klasser D.Z.C. ’68 uitgeschakeld, in de finalewedstrijden bleek echter IJ.V.V. nog een maatje te groot om promotie af te dwingen. In het tweede seizoen draaide het elftal de eerste seizoenshelft wederom mee in de top van de derde klasse. Mede door blessures kon deze positie de tweede helft van de competitie niet worden vastgehouden en eindigde het als zevende. In het lopende seizoen is na een stroeve start inmiddels een mooie reeks neergezet, waarbij ook de overwinning op Voorwaarts tot de verbeelding spreekt. Blauw Wit staat stevig in het linker rijtje en heeft aansluiting met de top. In de komende periode zal blijken tot welk niveau het team nog kan stijgen.

“Deze resultaten zijn behaald terwijl het team continu is verjongd. Folkert Velten heeft met succes jonge spelers ingepast waarbij de resultaten bleven, waarbij de doelstelling om een stabiele derde klasser te worden inmiddels wel als gerealiseerd mag worden aangemerkt. We kunnen dan ook terugkijken op een mooie samenwerking met nog een mooi vervolg voor de boeg!”, aldus een woordvoerder namens het bestuur.