Categorieën

Goede zaken voor Keuben en Rietman in België

HOLTEN – Tijdens de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross hebben Justin Keuben en Dion Rietman meteen goede zaken gedaan. Al in de vrije training liet het duo een goede tijd noteren en in de kwalificatie wedstrijd werd met een inhaalrace van 18 naar 8 gereden. Daarmee mocht het duo zondag als 16e oprijden naar het starthek. Zondagmorgen werd er in de warm up nog een derde tijd uitgeperst en dat gaf veel vertrouwen voor de wedstrijd. Met de start van de eerste manche was er weinig geluk, want al in de eerste bocht was er een opstopping en konden Keuben en Rietman als 27e met een achterstand van een halve minuut vertrekken.

Elke ronde werden er teams gepasseerd en na het vallen van het zwart wit geblokt stond er een mooie 14e plek op het bord. De eerste 6 punten van het seizoen waren zo binnen. Nadat de monteurs de Hocob VMC Zabel weer goed geprepareerd hadden, was het tijd voor de tweede manche. Deze start ging wat beter en zo kwamen Keuben en Rietman rond de 20e plaats door na een ronde. Door zeer geconcentreerd te blijven rijden werd er na 35 minuten crossen door de zwaarste zandbak van het hele seizoen een prachtige 12e plaats uitgesleept en dus 9 punten erbij voor het WK. Waar vorig jaar twee keer een 0-score werd genoteerd en nu een 13e plaats in het dagklassement, werd er met een brede glimlach vertrokken uit Lommel.

Het team is ondertussen al gearriveerd in  het Spaanse Talevera de la Reina, onder de rook van Madrid, waar zondag de tweede GP plaatsvindt om vervolgens in het Paasweekeinde hun kamp op te slaan in Oldebroek. Daar zal de Nederlandse Grand Prix plaatsvinden. Keuben en Rietman bedanken bij deze de supporters die toch met velen zijn afgereisd om het duo aan te moedigen.

 

Foto: Dries Dewitte