Categorieën

Hakken en Høken op Splosefees eind mei 

ESPELO – Splosefeest organiseert Hakken & Høken met De Heinoos en dj Darkraver op de zaterdagavond tijdens het feest in het laatste weekend van mei. Het weekend staat gepland op 24, 25 en 26 mei. “De mannen van De Heinoos komen met hun Veldtocht 2.0 ‘olderwets høken’. Een fantastische set met Normaal-klassiekers, aangevuld met eigen streekklassiekers uit hun 19-jarig repertoire en waanzinnige nieuwe nummers waarmee de tent wordt omgetoverd tot één ronkende menigte. “Vanoavond goat wi-j Høken, zo hard als wi-j dat könt!” The Darkraver volgt daarna met een strakke mix van jumpstyle, hardstyle, hardcore, early house, early rave en old school.

Deze Haagse voormalig stripper is de uitvinder van ‘Hakkûh!’ en ‘Kom-tie dan, hè!’ Gewoon lekkere snoeiharde herrie”, aldus een woordvoerder. “Dit jaar staat het Splose feest iets eerder op de kalender dan u van ons gewend bent. De vrijdagavond start als vanouds om 20.00u in de feesttent aan de Espelodijk met de jaarlijkse revue Splo löt zich wier hörn, een gezellige avond vol spetterende optredens, humor, dans en zang waarbij de lokale Splose actualiteit natuurlijk niet vergeten wordt. Na afloop nemen dj Boontje en dj Beestje op geheel excentrieke wijze met een heuse battle het feeststokje over tot in de kleine uurtjes.”

Op zaterdagmorgen vertrekt om 11.00 uur vanaf de Okkenbroekseweg de optocht, een bonte stoet van praalwagens en loopgroepen. Daarna volgen vanaf 14.00 uur de kinderspelletjes op het feestterrein die ook dit jaar weer door de EJV worden georganiseerd. Gedurende het hele weekend zullen daar ook springkussens, zweefmolen, schiettent, draaimolen en bungeetrampolines aanwezig zijn. Om 15.00 uur kunnen teams deelnemen aan ‘levend bingo’, een hilarisch spel voor jong en oud met aansluitend muziek van DJ Sander Scheperman.

Op zondagmorgen kan iedereen vanaf 11.00 uur deelnemen aan de heerlijke brunch met aansluitend de verloting. Vanaf 13.30 uur spelen de lokale helden van de 100% Power Band en het Nederlandstalige zangduo Harten 10. “De waanzinnige show van de Weekend Warriors staat garant voor een spetterende afsluiting van een fantastisch feestweekend. Meer info vindt u op www.splosefeest.nl en op www.facebook.com/splosefeest”, besluit de woordvoerder.