Categorieën

Handbalvereniging Holten buigt voor Reehorst

HOLTEN – Dat het de laatste paar weken steeds spannender werd, was duidelijk. De handbaldames van Holten kwamen als een echte diesel laat op gang, maar waren aan het eind van het seizoen bijna onverslaanbaar. Bijna, want de laatste alles beslissende wedstrijd werd afgelopen weekend verloren. In Ede was Reehorst net iets beter. De dames van Holten krijgen zaterdagochtend al een klap te verwerken. Hilde Veneklaas, de jeugdkeepster die het de afgelopen weken zo goed doet, raakt in haar `eigen` wedstrijd bij de B jeugd geblesseerd.

Holten begint zaterdagavond de wedstrijd goed, laat duidelijk zien, dat het niet bang is. Ze geven gelijk het signaal af,  dat het maar voor één ding naar Ede zijn gekomen, winst en dus de twee alles beslissende punten. De wedstrijd gaat gelijk op. Door de spanning en druk die er op de wedstrijd staat, komen er wat slordigheden in het spel van Holten. Hierdoor kan Reehorst uitlopen. Holten blijft er voor vechten en geeft niet op. Als het rustsignaal klinkt is het 14-11 in het voordeel van Reehorst. De boodschap van coach Mark Commandeur in de rust is duidelijk: rustig opbouwen, eigen spel blijven spelen en er voor blijven vechten. Holten geeft alles in de tweede helft, maar komt lastig tot scoren.

De tweede keepster Julia Meilink haalt zelfs de onmogelijkste ballen uit de kruising en staat de wedstrijd van haar leven te keepen. Holten blijft aanzetten, maar komt niet door de verdediging heen en moet dus van afstand blijven schieten.  Ondanks de verdediging, die wel als een huis staat, komt Holten geen moment dichter bij Reehorst. De dames van Holten handballen de gehele tweede helft meer tegen zichzelf in plaats van tegen Reehorst. Dit resulteert dan ook in een einduitslag van 20-14 in het voordeel van Reehorst.