Categorieën

Henk Jan Knol en het geheim van het succes van Topicus

HOLTEN – Bij de meeste ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd in Holten is het ouderportaal ParnasSys van IT-bedrijf Topicus uit Deventer geen onbekende. Maar dat de oprichter van dit IT-bedrijf een Holtenaar is, is niet bij iedereen bekend. Dinsdag 12 maart kwam Henk Jan Knol, directeur en oprichter van Topicus uit Deventer naar het Holtens Ondernemershus. Met zijn boeiende presentatie inspireerde de Holtenaar zijn publiek, bestaande uit meer dan 100 grote en kleine ondernemers uit Rijssen en Holten. Vol enthousiasme deelde hij zijn visie, zijn ervaringen met het ondernemerschap en zijn manier van werken aan de muisstille zaal die aan zijn lippen hing.

Het in 2002 opgerichte Topicus biedt IT-oplossingen die positieve impact hebben in de sectoren onderwijs, zorg, overheid en finance. Door betere informatievoorzieningen worden levens gered en complexe processen makkelijker gemaakt. “Leo Essink, Harry Romkema en ik zijn Topicus gestart met een luchtkasteel. We hadden een organisatiedroom, een business model droom en een technologie droom. Met de organisatiedroom hadden we voor ogen dat we met een groep van 25 mensen bergen werk wilden verzetten.

Door een kleine groep mensen om je heen te verzamelen die slimmer zijn dan jij kun je veel bereiken. Met de business model droom wilden we de bedrijfskolom veranderen, door diensten aan te bieden in plaats van software, door het aanbieden van Software as a Service is dit gelukt. En met de technologie droom wilden innoveren.” Het luchtkasteel bleek uitermate effectief, inmiddels is Topicus een van de grootste werkgevers van de provincie Overijssel met 954 medewerkers, die in kleine teams met elkaar grootste effecten bereiken.

Het geheim van Topicus

“Het geheim van Topicus zit hem in het feit dat bestuurders ICT onderschatten”, denkt Knol. ”De mogelijkheden die een paar knappe koppen, oftewel nerds, samen kunnen realiseren worden door de meeste bedrijven niet voor mogelijk gehouden.” Door de organisatie ten dienste te stellen van haar medewerkers die de software maken wist Topicus groei te realiseren. En groeien doen ze nog steeds. “Zodra we niet meer groeien, zijn we dood” zegt Henk Jan Knol.

“Als je niet groeit heb je een probleem om talent te behouden. We kijken naar wat onze mensen willen en zorgen ervoor dat onze medewerkers maximaal voor ons bedrijf willen gaan. De millenials willen bijvoorbeeld impact hebben, terwijl onze generatie vooral uit is op zekerheid”, aldus Knol. “Daarnaast hebben we binnen Topicus een cultuur gecreëerd waar mensen fouten mogen maken. De grootste cash cows van ons bedrijf kwamen voort uit ellende.”

Silicon Valley aan de IJssel

Het wordt steeds moeilijker talent te vinden en te behouden, ook daar heeft Topicus een oplossing voor: de Topicus Campus. “Door locaties te kiezen dicht bij het station zijn we goed bereikbaar voor onze medewerkers. Daarnaast willen we door leren, wonen en werken te combineren nog interessanter worden voor potentiële collega’s.” Henk Jan Knol heeft bewust gekozen voor de hoofdvestigingsplaats Deventer.

De stad is goed bereikbaar per openbaar vervoer, zowel vanuit de randstad als voor de studenten van de Universiteit Twente en het Saxion in Enschede, waar ook Knols eigen roots liggen. Op de vraag wat de drijfveer is voor Henk Jan Knol geeft hij aan dat het reizen voor hem belangrijker is dan de bestemming. “De grootste drijfveer voor mij is impact maken.“ En dat is precies wat Henk Jan Knol afgelopen dinsdagavond in het Holtens Ondernemershus heeft gedaan.