Categorieën

Herfstvakantie  op de Holterberg

HOLTEN – Er is weer van alles te doen op de Holterberg deze herfstvakantie. Iedere dag zijn er in het natuurmuseum Herfstknutselen, spannende speurtochten en in het Bos van Daantje Das samen op zoek naar paddenstoelen. Maandag 15 en 22 oktober is er, speciaal voor kinderen, een paddenstoelsafari in het Bos van Daantje Das. Samen met de Rangers van het natuurmuseum  beleven de kids het herfstbos. Na afloop van de tocht krijgen de deelnemers een “Safaridiploma” én wat lekkers. Deelname: € 4,00 p.p. Het begint om 11:00 uur. Reserveren gewenst. Zondag 14 oktober is er een wildfair op het Holterbergplein, in het Losse Hoes en het Museum.

Voor het eerst op de Holterberg, van 11.00 tot 18.00 uur. Donderdag 25 oktober is er een gezinswandeling met na afloop: broodjes bakken, kastanjes poffen, hete chocolademelk. Deelname kost € 4,00 per persoon. Het begint om 11.00 uur.  Zaterdagavond 27 oktober, tijdens de Nacht van de Nacht, nemen de  natuur-gidsen en verhalenvertellers van Natuurmuseum Holterberg deelnemers mee over de paden van de nachtelijke Holterberg.

Het wordt een donkere en mysterieuze tocht door de bossen naar de heide. Onderweg zal de heks van het Numendal Old Minneke mogelijk haar verleidelijke klanken laten horen. Op de heide, waar het echt donker is, wordt men de weg langs de sterrenhemel gewezen. De start is om 21.30 uur, deelname kost € 7,50 (kids € 4,50). Hiervoor dient me wel te reserveren. En zondag 28 oktober is er een demonstratie prepareren door vogelpreparateur Jentai van Grevenhof in het natuurmuseum. Vanaf 13.00 uur. Voor reserveren: tel. 0548-361979 of info@museumholterberg.nl.