Categorieën

Herfstwandeling over de Holterberg

HOLTEN – Zondag 21 oktober, weer of geen weer, organiseert de Vrienden van het Hoolterpad een wandeling over onbekende voetpaden. Wandelaars worden uitgenodigd te voet kennis te maken met de mooiste plekjes van de Holterberg. Dit jaar gaat de wandeling naar de Oostflank van de Holterberg. ”We wandelen richting het ’Drielandenpunt’, de plek waar een eeuwenoude markesteen de grens tussen Holten, Noetsele (nu Nijverdal) en Rijssen markeert.

Wandelen is gezond, gezellig en belangrijk voor het behoud van voetpaden en de waardering voor natuur en landschap. Voetpaden horen bij het cultureel erfgoed; door te wandelen lees je de geschiedenis en de verhalen van het landschap, en de mensen die er liepen. De Vrienden van het Hoolterpad voelen zicht zeer betrokken bij het behoud van deze oude paden”, aldus een woordvoerder. ”Voetpaden verdienen die aandacht, want overal dreigen ze te verdwijnen. Dit jaar werd na een lange strijd het Eikenpad in Holten veilig gesteld door het op de kaart te plaatsen.”

De wandelingen, die over de mooiste plekjes en de meest verborgen paadjes van de Holterberg gaan, zijn 10 of 15 kilometer lang. De wandelingen op zondag 21 oktober starten vanaf Camping “De Holterberg”, Reebokkenweg 8, in Holten. Starten is mogelijk van 09.00 uur tot 14.00 uur.