Categorieën

HMV doet mee aan uniek concert in Heino

HOLTEN – Binnenkort is er een uniek concert in Heino waaraan het Holtense HMV ook meedoet. “Dat drie regionale blaasorkesten samen optreden, zie je niet vaak. Muziekvereniging Ons Genoegen uit Heino, de Holtense Muziekvereniging en Orpheus Bathmen doen het toch. En dat het professionele Orkest van het Oosten ook nog eens meedoet, is helemaal top! Een uniek concert op een superlocatie, in het buitengebied van Heino. Het concert heet niet voor niks: ‘De Boer Op’.”, aldus Berjan Morsink van Orpheus Bathmen. “De Boer op” is een grandioos initiatief om Sallandse amateurblazers te verbinden met de professionele muzikanten van het Orkest van het Oosten.

Voor de pauze spelen de drie blaasorkesten samen een aantrekkelijk en gevarieerd programma. “De fanfareliefhebber kan zijn hart ophalen”, vindt Morsink. “We spelen veel van Rob Goorhuis, dat is een van de bekendste componisten in dat genre. Maar er zitten ook allerlei muzikale uitstapjes in, naar de musical  ‘Soldaat van Oranje’ bijvoorbeeld. Een groot deel van het publiek kent deze klassieker inmiddels. Een erg leuke afwisseling als je het mij vraagt.” Michelle Wassing, dirigent van de Holtense Muziekvereninging, is op haar beurt al net zo enthousiast. “Het is een heel afwisselend programma, een aaneenschakeling van hoogtepunten. Ik heb zelf het stuk ‘Friendly takeover’ van Oliver Waespi aangedragen: hoe passend kan een titel zijn voor het concert. Voor onze spelers is het wel spannend, ze staan opeens met meer dan honderd man op te treden. Gelukkig oefenen we gezamenlijk met de andere blaasorkesten.”

Na de pauze is het de beurt aan het Orkest van het Oosten, de professionals dus. Zij  brengen bekende klassieke stukken ten gehore, zoals delen uit Suite nr.1 en nr.2 van de opera ‘Carmen’. Het concert vindt plaats op zondagmiddag 25 november van 14.30 tot 17.00 uur in de geheel verwarmde en aangeklede loods aan de Oude Dalfserweg 6 in Heino.  Kaarten voor het concert kosten €  15,- in de voorverkoop. De kaarten zijn verkrijgbaar bij DA Wedda Holten aan de Dorpsstraat in Holten en via de website www.ovhodeboerop.nl. Hier vindt men ook het gehele programma.