Categorieën

Holten en Haarle delen de punten

HOLTEN – Onder een prettig herfstzonnetje streden Holten en Haarle op de Meermanskamp voor aansluiting bij de koplopers. Ook de gasten van de andere kant van de berg hadden 3 punten uit hun eerste twee wedstrijden. De eerste helft is ruim 10 minuten oud als een diepe bal van Haarle een prooi lijkt voor Erjan Hollegien. Hij staat iets buiten zijn strafschopgebied en moet een paar passen terug doen om de bal daarna op te kunnen pakken. Hij krijgt de bal echter ongelukkig op zijn voet, waarna een aanstormende Haarle aanvaller de bal in het lege doel kan schuiven, 0-1. Holten moet hierna naarstig op zoek naar de gelijkmaker.

In de 23e minuut zijn ze er dichtbij wanneer een snel genomen vrije trap Glenn Koerkamp de ruimte geeft voor een voorzet op Bas Tuitert die zijn tegendraads gekopte doelpoging ternauwernood gered ziet worden door de Haarle doelman. Twee minuten later een aanval van Holten over de linkerkant en wordt Koerkamp aan de andere kant naar de grond getrokken, waardoor hij de voorzet mist. De scheidsrechter volgde echter de bal en heeft het niet waargenomen. In de 30e minuut een voorzet op Bas Tuitert die de bal terugkopt naar Harm Jansen, maar die mist helaas de bal in kansrijke positie. Een minuut later kan de Haarle doelman een schot van Mick Hofman tot corner verwerken. De laatste grote kans voor de theepauze is voor de gasten. In de 38e minuut komt een van hun aanvallers alleen voor Hollegien, die de inzet met zijn voet onschadelijk maakt ten koste van een corner.

De tweede helft is 7 minuten oud als een Haarle aanvaller alleen richting het Holter doel wordt gestuurd. Zijn lob gaat over Hollegien, maar ook over het doel. In de 54e minuut rijgt Koerkamp de bal, na een aanval van Holten over veel schijven, even buiten het strafschopgebied van Holten en haalt uit richting het doel waar de vastgenagelde keeper de bal in zijn doel ziet verdwijnen, 1-1.  Beide teams hebben veel strijd geleverd en hanteren steeds meer de lange bal in het laatste kwart van de wedstrijd. In de 66e minuut kan een Holten verdediger op de doellijn redden. Drie minuten later red de Haarle doelman knap na een schot van Levy Tuitert.

In de 70e minuut wordt Bas Tuitert in een vol strafschopgebied naar de grond getrokken, maar de scheidsrechter wil niets van een strafschop weten en laat doorspelen. In de 89e minuut komt Holten goed weg als uit een voorzet een volley over het doel van Hollegien zeilt. Een minuut later wederom een grote kans voor Haarle, maar het schot mist kracht om Hollegien te verrassen. En zo werd het dus een gelijkspel voor de Holtenaren die op eigen veld op meer gehoopt hadden.