Categorieën

Holten moet helaas buigen voor

OBW in strijd tegen degradatie

HOLTEN – Misschien wel de belangrijkste thuiswedstrijd van het seizoen, zo noemde trainer/coach Mark Commandeur van handbalvereniging Holten de wedstrijd, voorafgaand aan de strijd om lijfsbehoud. “We wisten dat het een zware strijd zou zijn, dat we er keihard voor moesten vechten. Vechten zowel in de aanval als in de verdediging deden de dames van Holten ook, helaas bleek het niet genoeg te zijn om thuis van de dames van OBW te winnen”, aldus een woordvoerder. Holten begon de wedstrijd goed, speelde goed op tempo en stond scherp in de verdediging.

Dit resulteerde in een goede 3-0 voorsprong voor Holten met mooie doelpunten van Julia Hanevelt vanaf de cirkel, een goed afstandsschot van Gitta Bekkernens en een raak geschoten penalty door Femke Haverslag. Toen werden de dames van OBW ook wakker, begonnen gerichter te schieten en brak door minder goed verdedigen van Holten door de defensie heen. OBW kwam door deze acties terug op 5-5. De wedstrijd bleef in evenwicht, de dames van Holten kwamen een doelpunt voor, OBW maakte gelijk. Holten dat merkbaar beter stond kwam echter niet los. Dit kwam mede door veel foutieve passes en kansen die gemist worden. Holten kwam er wel een aantal keer goed uit in de fast-break.

De ruststand was 11-12 in het voordeel van OBW. In de tweede helft bleef Holten te veel “breien” en maakte de verkeerde keuzes. Waar het zelf moest gaan, speelde het de cirkel aan en waar het de cirkel aan moest spelen, ging het voor haar eigen kans. Dit resulteerde erin dat Holten niet dichterbij kon komen. De marge bleef iedere keer rond de 2 punten in het voordeel van OBW. Met nog 2 minuten op de klok lukte het Holten om een inhaalslag te maken, het werd 20-20. Maar ook in de laatste 2 minuten hielden de dames van Holten last van spanning. Het lukte ze niet meer om een fatsoenlijke aanval op te zetten en OBW strafte dit direct af. Toen het eindsignaal klonk, trok OBW aan het langste eind met een eindstand van 20-22.