Categorieën

Holten vergeet te winnen bij Nieuw Heeten en verliest

HOLTEN – Op een relatief zonnige zondagmiddag mocht Holten aantreden tegen noaber Nieuw Heeten. Beide teams misten enkele belangrijke krachten, waaronder de aanvoerders van beide teams. Holten had al vrij snel het overwicht en middels dat overwicht kreeg het enkele kansen. Na circa een kwartier spelen kreeg Holten een vrije trap, deze werd knap gekeerd door de keeper van Nieuw Heeten. Enkele minuten later volgt er een lange bal van Thijs Huisman, die door Stefan Dijkink wordt opgepikt, met veel rust en kalmte weet hij de keeper te verschalken in de korte hoek waardoor Holten de verdiende voorsprong weet te pakken.

Net voor rust krijgt Nieuw Heeten ook haar eerste kans van deze wedstrijd, direct is het raak na een mooie een-twee combinatie. Hiermee gaat Holten met een 1-1 ruststand de kleedkamers in, onterecht maar wel de realiteit. Na rust volgen er weinig kansen van beide kanten. Er volgen wel enkele gevaarlijke afstandsschoten van Holter zijde, maar deze weten het doel niet te bereiken of de Nieuw Heeten goalie weet deze knap te pareren. In de 65e minuut volgt een penalty voor Holten, na een twijfelachtige beslissing van de scheidsrechter, desalniettemin weet Jaap Huisman deze buitendkans niet te verzilveren en ook de rebound die voor de voeten van Jur Pol valt, wordt niet benut.

Ook invaller Mick Hofman weet zijn afstandsschot niet te bekronen met een doelpunt en zo lijkt de wedstrijd af te stevenen op een 1-1 eindstand. In de laatste minuut weet echter Nieuw Heeten met een spaarzame aanval te profiteren van een misverstand in de Holtense verdediging en is het vervolgens een koud kunstje om dit af te ronden. Gevolg is dat Holten zonder punten huiswaarts keert ondanks een groot veldoverwicht. Ondanks de goeie reeks in de oefenwedstrijden en de overwinning op Hoonhorst vergeet Holten dus te winnen bij Nieuw Heeten. Na de carnaval wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij een andere buurman; te weten Haarle.