Categorieën

Holterberg Toppers

fietsen voor goed doel

HOLTEN – ‘Een groep fanatieke fietsers op zoek naar een nieuwe uitdaging’, zo begon het avontuur dat nu heeft geresulteerd in de plannen voor deelname aan de Tour for life 2014 door ‘De Holterberg Toppers’. Een groep fietsers die graag de persoonlijke uitdaging aangaan van dit evenement, waarbij de tocht is gekoppeld is aan het redden van mensenlevens.

De Holterberg Toppers gaan de Tour for life komende september fietsen. Het team bestaat uit de volgende leden: Hans Bloemendal, Erik Huzen, Gerald Jansen, Hans Jansen, Jelte Jansen, Egbert Rietberg, Mandri Voortman, Wim Wibbelink en Theo Zweers. Deze fietsers doen het echter niet alleen, maar samen met hun begeleiders. “Zij zorgen ervoor dat alles netjes geregeld is; van eten en drinken, tent inrichten tot het masseren van de spieren”, aldus Erik Huzen.

De pittige toertocht van 8 dagen, waarin van Noord-Italië naar de Cauberg in Limburg wordt gefietst is een tocht van  1250 kilometer. “Om mee te doen met de Tour for life 2014 moeten we minimaal een bedrag aanleveren van €15.000,-. Dit bedrag gaat naar Artsen zonder Grenzen”, geeft Huzen aan. De groep, bestaande uit fietsers en begeleiders, vraagt vrienden, bekenden en andere geinteresseerden om een financiele bijdrage.

Deze bijdrage zorgt ervoor dat de Holterberg Toppers de Tour for life 2014 kunnen fietsen, Artsen zonder Grenzen hun zware werkzaamheden kunnen uitvoeren en er dus mensenlevens gered worden. De groep fietsers laat zich de komende tijd op diverse plekken en festiviteiten zien om bovenstaand doel waar te maken. “Wij hopen op grote steun vanuit Holten”, besluit Huzen.