Categorieën

HV Holten begint eerste week

van het nieuwe jaar ijzersterk

HOLTEN – De dames van handbalvereniging Holten hadden in de eerste week van 2018 niet één, maar twee wedstrijden op de planning staan. Er moest op donderdag 4 januari thuis een inhaalwedstrijd gespeeld worden tegen Dalfsen 2 en zaterdag 6 januari stond de uitwedstrijd tegen de koploper AHV Achilles op het programma. Holten startte de tweede seizoenshelft op de 12de positie in de poule terwijl Dalfsen 7de  stond. Holten begon scherp aan de wedstrijd net zoals Dalfsen dat deed: zowel verdedigend als aanvallen stonden beide teams uitermate sterk te spelen. Holten begon net iets sterker, want na 5 minuten stond het 4-2 in het voordeel van Holten.

In de aanval viel het op dat beide teams weinig tot geen balverlies leidden. Wanneer Dalfsen er aan de kant van Holten wel langs kwam, dan stonden Jo-Anne Koopman en Jony Meijerman zeer sterk te keepen. Door op hoog tempo te spelen kwam Holten er steeds goed langs, gemist werd er zelden, wat resulteerde in een ruststand van 16-15 in het voordeel van Holten. Na de rust was er geen sprake van de “slechte Holtense 10 minuten”, maar juist van een super sterk Holten wat nergens bang voor was en alles wilde doen om te winnen. Wanneer Holten er in de aanval een keer niet uit kwam, dan bleven de dames in de verdediging koel, ijzersterk en met het hoofd handballen.

Het thuispubliek moedigde fanatiek aan en je zag aan de dames van Holten dat dit het moment was dat ze erop of eroverheen zouden gaan. Het werd 32 – 30, met nog 2 minuten op de klok. H.V. Holten verloor de bal, Dalfsen strafte dit direct af, 32 – 31. Nog 1 minuut en 20 seconden, H.V. Holten ging in de aanval, moest een vrije bal krijgen maar de scheidsrechter besliste anders en gaf een loopovertreding. Dalfsen ging in de aanval en maakte de 32 – 32. Met nog 2 seconden te gaan, legde Femke Haverslag aan en scoorde. De super spannende wedstrijd was daarmee afgelopen. Eindstand 33 – 32 in het voordeel van Holten.

Na de winst van afgelopen donderdag ging Holten zaterdagavond met goede moed richting Apeldoorn om de wedstrijd te spelen tegen de nummer 1 in de competitie, Achilles. Dat Achilles onder de indruk was van de inhaalwedstrijd tegen Dalfsen bleek al vrij snel, want tijdens de warming-up kwam de begeleidster verhaal halen hoe we de wedstrijd gewonnen hadden. Holten begon de wedstrijd zeer scherp. Al vrij snel bleek dat Achilles dacht dat ze dit klusje wel even zouden klaren, dat viel zwaar tegen want na 15 minuten spelen stond het 6-5 in het voordeel van Achilles.

Toen kwam H.V. Holten even kracht- en vechtersmentaliteit tekort, want toen het rustsignaal klonk stond het 12-7 in het voordeel van Achilles. De donderpreek in de rust van coach Mark Commandeur had zijn effect, want na 10 minuten spelen in de tweede helft stond het 13 – 12 in het voordeel van Achilles. Ondanks het steeds agressievere verdedigen van Achilles liet Holten zich niet kennen en bleef vechten voor ieder punt. Pas na 26 minuten (15 – 15) moest Holten de strijdbijl neerleggen en kon het Achilles niet meer bijhouden. Toen het eindsignaal klonk was de stand 20- 15.

Ondanks het verlies mag H.V. Holten zeer tevreden zijn over de gespeelde wedstrijd. Achilles heeft alles op alles moeten zetten om te winnen. Komende zondag 14 januari om 12:00 uur speelt Holten in Twello tegen Voorwaarts.