Categorieën

HV Holten beloont zichzelf na

zeer goede wedstrijd tegen ESCA

HOLTEN – Na een week keihard trainen stond dit weekend de thuiswedstrijd tegen de dames 2 van ESCA uit Arnhem op de planning. Met een gehavend team, dat versterkt werd door 5 jeugdspeelsters, begonnen de dames van handbalvereniging Holten de wedstrijd. Er was voor de wedstrijd één ding afgesproken, wat er ook gebeurd: we werken met, maar voornamelijk voor elkaar. Het was goed te zien dat de dames van Holten met deze instelling het veld op gingen. Waar het normaal even aftasten is, werd er nu gelijk voor de winst gestreden. In de eerste aanval wonden de dames er geen doekjes om en scoorde Else Ebrecht gelijk met een mooi afstandsschot vanaf de rechteropbouw.

Naarmate de wedstrijd vorderde, groeide ook het vertrouwen bij de dames van Holten. Ondanks de strijdlust en het willen werken voor elkaar, ging de wedstrijd gelijk op. Waar de dames van Holten het lieten liggen in de aanval, compenseerden ze dit door in de verdediging extra hard te werken. Kwamen de dames van ESCA er toch langs, troffen zij vaak de beide sterk keepende Julia Meilink en Jo-Anne Koopman. De ruststand was 9-10 in het voordeel van ESCA. Na de rust begon Holten sterk met na een tegendoelpunt zelf drie keer te scoren. Dit niveau hielden de dames van Holten vast, met doelpunten van onder andere Marjolein Nijland en Marieke Haverslag.

Met nog 10 minuten op de klok (15-14) zette Holten een eindsprint in. Dit had effect want met nog 5 minuten op de klok stond het 21-16 in het voordeel van Holten. De laatste 5 minuten waren erg rommelig o.a. rood voor een speelster van ESCA (3x 2min). Verder ging Holten niet goed met de kansen om. Bovendien hadden de dames van Holten veel moeite met de druk om de voorsprong te handhaven. Hierdoor lukte het scoren niet meer, maar ook het verdedigen lukte minder goed.

Dit met als gevolg dat Holten in de laatste 5 min nog 4 tegendoelpunten incasseerde. Als het laatste fluitsignaal klinkt, is de stand 21-20 in het voordeel van Holten met als resultaat dat de eerste twee wel verdiende punten van dit seizoen binnen zijn. Komende zondag om 11:40 uur spelen de dames van Holten in en tegen Broekland en hopen dat deze overwinning een stimulans is om weer tot winst te komen.