Categorieën

Jumelageconcert

in de Kandelaar

HOLTEN – De Stichting Jumelage Rijssen-Holten ontving vele enthousiaste reacties op de eerdere aankondiging van het bijzondere voorjaarsconcert in ‘de Kandelaar’ in Holten op zaterdag 15 maart. De 40-jarige Jumelage/Städtepartnerschaft (1974-2014) tussen de steden Steinfurt en Rijssen-Holten vormt de aanleiding tot dit concert met een uniek programma van meeslepende, romantische muziek.

Het Oost-Nederlands Symfonie Orkest (ONSO), voorheen het Twents Kamerorkest onder leiding van dirigent Jeppe Moulijn en met soliste Carla Leurs (viool) speelt een gevarieerd “Spaans getint” concert met muziek op hoog niveau. Het programma omvat: Der Dreispitz/El sombrero de tres picos van Manuel de Falla, Symphonie Espagnole in D, opus 21 van Edouard Lalo en de beroemde Carmen-suites 1 en 2 van Georges Bizet.

Toegangskaarten a € 5,- per persoon (inclusief pauzeconsumptie) zijn tot en met 13 maart verkrijgbaar bij TIP/Kulturhus en DA/Wedda in Holten, alsmede bij TIP/the Read Shop in Rijssen. Daarna nog alleen aan de zaal a € 6,- per persoon. Parkeren is (beperkt) mogelijk bij ‘de Kandelaar’, Albert Heijn, C1000 en bij het NS-station. Kalfstermansweide is deze dag afgesloten.

Het concert begint om 20.00 uur en de zaal is geopend vanaf 19.30 uur.