Categorieën

Klassieker Motorrace MAC op Koningsdag


HOLTEN – Na de bijzonder succesvolle jubileumeditie van de Klassieker Motorrace op Koningsdag van vorig jaar, maakt de organisatie van Motor-en Automobielclub de Holterberg (MAC) zich nu op voor de 26e editie van dit evenement. En er wordt met bijzonder veel belangstelling naar uitgekeken want het zal voor de aller eerste keer zijn dat ook de zijspan klasse aan de start zal verschijnen en dat beloofd extra spanning en sensatie. De datum is natuurlijk vrijdag   27 april en dat is het al snel.

Uiteraard zal ook dit maal, net als in alle voorgaande jaren, de organisatie weer in nauwe samenwerking plaatsvinden met de Historische Motorsport Vereniging. Met name het aan de start verschijnen van de zijspannen wordt door de organisatie extra onder de aandacht gebracht, lang werd gedacht dat het circuit  ‘de Beusebergring’ wat aan de smalle kant was voor dezer klasse maar volgens insiders levert dit geen enkel probleem op. Spanning en sensatie zal deze klasse ongetwijfeld toevoegen aan dit evenement. Het publiek zal deze toevoeging van de zijspan klasse zeker weten te waarderen.

Wel zullen er diverse extra voorzorgmaatregelen worden getroffen om de veiligheid voor deelnemers en publiek te waarborgen. De overbekende chicanes in het circuit zullen ook nu weer aanwezig zijn, het is immers geen snelheidswedstijd maar een regelmatigheidswedstrijd. Traditiegetrouw zal het evenement ook dit jaar weer de eerste van het nieuwe seizoen zijn en dus rekent de organisatie op flinke  belangstelling voor dit nostalgische motorsport gebeuren op en rond het circuit de Beusebergring. Het deelnemersveld wordt verdeeld in 7 verschillende solo klassen en de zijspannen, ze rijden allemaal 2 manches.

“En om u alvast een beetje ‘lekker’ te maken noemen we wat merken van de deelnemende motoren zoals: Norton, BSA, Eijsink, MV Agusta, Aermacchi, Sparta, NSU, BMW, Van Veen Kreidler en Jamathi. Nee het geluid kunnen we er niet bij doen, daarvoor moet u zelf op Koningsdag naar de ‘Beusebergring’ komen. De ware liefhebber van oude motoren kan hier zijn hart op halen”, aldus een woordvoerder.  “Onder de deelnemers treffen we ook dit jaar weer het club- en commissielid Gerrit Agterkamp op zijn Kreidler terwijl ook de MAC-voorzitter Jan Kampman zijn helm weer op zal zetten, zij zullen ongetwijfeld weer alles op alles zetten om de club eer zo hoog mogelijk te houden.”

Maar er zal nog veel meer te beleven zijn daar rond het clubgebouw ’t Stuurhuus. Zo zullen er weer vele klassieke motoren, brommers en auto’s tentoongesteld worden. Maar de ‘topper’ van dit randgebeuren zal ongetwijfeld het Gilera Touring/Trial brommertreffen zijn In de speciaal hiervoor ingerichte schuur zullen ruim 40 Gilera brommers uit de jaren ’60 en ’70 tentoon gesteld worden: Touring-Trial-Enduro, alles komt aan bod. De organisatie heeft hoge verwachtingen van deze speciale aandacht voor dit merk brommer welke ook in Holten en omgeving vroeger zeer populair was. Ook de kleine Motormarkt zal nog weer van de partij zijn, een aantal vaste kooplui heeft al aangegeven zeker aanwezig te zullen zijn.

Aanvang: trainingen 10.15 uur, wedstrijden 13.00 uur. Toegang : € 5,00 (jeugd t/m 14 jaar € 2,00, kinderen t/m 8 jaar gratis).