Categorieën

Klassiekerrace op Koningsdag

HOLTEN – De voorbereidingen voor de jaarlijkse Klassieker Motorrace van motor- en automobielclub de Holterberg op Koningsdag, zaterdag 27 april, zijn vanzelfsprekend al weer in volle gang. Veel zal er bij het oude blijven en dus zal de ‘Beusebergring’ weer bol staan van de klassieke-motorsport. Uiteraard zal ook ditmaal, net als in alle voorgaande jaren, de organisatie weer in nauwe samenwerking plaats vinden met de Historische Motorsport Vereniging. Traditiegetrouw zal het evenement ook dit jaar weer de eerste van het nieuwe seizoen zijn en dus rekent de organisatie ook nu op een flinke belangstelling voor dit nostalgische gebeuren op en rond het circuit de ‘Beusebergring’.

Voor wat betreft het circuit wordt er nog even nagedacht over de chicane in de Fliermatenweg, dit in verband met de daar aangelegde afrastering. De overbekende chicane bij start-finish blijft in elk geval wel bestaan. Het is immers geen snelheids wedstrijd maar een Regelmatigheidswedstrijd. Het deelnemersveld is met zo’n  200 inschrijvingen goed gevuld en met diverse Duitse en Belgische coureurs aan de start zelfs een internationaal karakter. Er wordt gestart in 8 verschillende klassen en ze rijden allemaal twee manches. Na het succes van vorig jaar zullen de zijspannen ook dit jaar weer van de partij zijn.

Alleen al voor het geluid is een bezoek op Koningsdag aan de ‘Beusebergring’ ongetwijfeld de moeite waard. De ware liefhebber van oude motoren kan hier zijn hart op halen. “Onder de deelnemers treffen we natuurlijk ook dit jaar weer Holtenaar en MAC-  clublid  Gerrit Agterkamp aan op zijn 50 cc Kreidler. Als Kampioen van afgelopen jaar in deze klasse zal Gerrit natuurlijk alles op alles zetten om op zijn thuiscircuit te schitteren. Maar er zal nog veel meer te beleven zijn daar rond het clubgebouw ’t Stuurhuus.

Zo zullen er weer vele klassieke motoren en auto’s van de MAC- clubleden worden tentoongesteld en de clubleden van de afdeling bromfietsen zullen een speciale  ‘brommer-schuur’ inrichten”, aldus een woordvoerder. Verder zijn er diverse gasten uitgenodigd met een keur aan bijzondere motoren. Ook de motormarkt is er dit jaar weer bij, niet de grootste maar wel gezellig. Aanvang trainingen is om 10.15 uur, wedstrijden 13.00 uur. Toegang : € 5,00 (jeugd t/m 14 jaar € 2,00, kinderen t/m 8 jaar gratis). Het circuit is te bereiken via de afrit 26 van de snelweg A1 en dan richting Holten (N 332). Borden met ‘CIRCUIT’ wijzen bezoekers verder de weg. Voor verdere informatie zie : www.macdeholterberg.nl.