Categorieën

Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland: Special Edition!

OXE – Woensdag 26, donderdag 27 & vrijdag 28 juni is de hele agrarische sector weer in de ban van de Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland. De beurs wordt gehouden op het terrein van de familie Kloosterboer op de Mariahoeve in Oxe.

Opening woensdag 26 juni om 13.00 uur De Special Edition wordt  dit jaar geopend  met de winnaar van het populaire programma Expeditie Robinson: Jan Bronninkreef. Met een aantal samenwerkende partijen zal Jan hieraan zijn eigen draai geven. De beurs biedt de sector een zeer  groot scala aan standhouders in een enorme diversiteit. Velen van hen zullen op deze dagen demonstraties geven.

The Young Farmers Party

Voor het eerst op Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland en bekend uit het concept Landbouwvakdagen wordt er dit jaar The Young Farmers Party georganiseerd. Dit jaar met een leuke extra toevoeging van vrouwelijke aard. Exclusief met  De missverkiezing van de Boerinnenkalender. Op deze party kunt u genieten van onder andere live muziek van de band Free Willy, natuurlijk de boerinnen missverkiezing en veel gezelligheid. Standhouders kunnen deze tijd ook nog eens extra gebruiken om in aanraking te komen met jonge agrariërs!

Kringlooplandbouw, maar hoe?

Op vrijdag middag 28 juni start om 14.00 uur het symposium omtrent kringlooplandbouw. Hierover zal VVD’er en Europarlementariër Jan Huitema zijn betoog houden in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Ook staan er andere symposia en presentaties op het programma, houd hiervoor de website in de gaten.

Boerinnen-verwentent + Kidsplein

Aan het hele gezin wordt gedacht tijdens deze dagen. Zo is er een plein compleet ingericht voor de boerin, hier kunnen zij heerlijk ontspannen of kennismaken met nieuwe producten. Ondertussen spelen de kinderen op het springkussen of maken zij een rondje op de kinderquads. Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland is drie dagen lang de meest volledige vakbeurs voor: mechanisatie, akkerbouw, rundveehouderij, intensieve veehouderij, vollegrondteelt, schapen- en geitenhouderij, bosbouw en groentechniek.