Categorieën

LEZERSPOST: Ons “IJzeren Gordijn”

Wat, in mijn ogen, een aanfluiting voor ons gastvrij Holten: het IJzeren Gordijn op de Smidsbelt. Circa  30 paaltjes moeten voorkomen dat auto’s op de Smidbelt worden geparkeerd. En dat alles in het belang van de toerist, blijkbaar. Domme grijze paaltjes scheiden de Smidsbelt van de Dorpsstraat en andersom. Wie het bedacht heeft weet ik niet, maar ik vind het niet alleen foei en foei lelijk en  geheel niet passend bij ons gastvrije Sallandse dorp, maar in het bijzonder ook heel erg eigen inwoner-onvriendelijk. Achter de paaltjes zitten, in het Kulturhus, de Bieb, het Theater, de Rabo bank en, op enig moment, het gemeentelijk loket. Uiteraard ook Tastoe, maar dat is andere categorie.

Als je naar een van de voorzieningen in het Kulturhus moet of wil, en je bent slecht ter been of anderszins minder mobiel, dan moet je of kijken of je via de Kerkstraat alsnog voor de deur kunt komen of anders, en die kans is heel groot, parkeren op de Kalfstermansweide en maar zien hoe je in het Kulturhus komt. Ik vind het gewoon een schande van het bovenste schap, en begrijp niet hoe onze Holtense wethouder, Cornellisen en Aanstoot, hiermee hebben kunnen instemmen. Dit is alleen in het belang van wat middenstanders! En de achterdeur van het Kulturhus: die zit gewoon op slot!

En dat alles kost naar mijn schatting ook nog eens bijna € 18.000,- . Daar kun je heel wat Boa’s voor inzetten (en aan “verdienen”). En waarom, als het dan toch niet anders kan, deze domme grijze kleur. Volgens mij een afspiegeling van de creatieve geesten in het gemeentehuis. Waarom dan niet lekker helder rood, knalblauw of weet ik wat voor kleur.

Straks, als het weer vroeg donker is en de openbare verlichting , uit bezuinigingsoogpunt, pas aangaat als het al echt donker is, is de kans groot dat een wat slechter ziende oudere er over valt, al of niet met de fiets. Bovendien staan ze schots en scheef, niet echt vast en strak en moeten ze elke vrijdag weggehaald en opnieuw geplaatst worden. Wat kost dat? Stiekem hoop ik op een oud-ijzerboer met zo’n driehoekig sleuteltje: dan is het daaaaaag, domme paaltjes.

 

 

Sjouke de Jong