Categorieën

Lijstaanvoerder Heeten pas in tweede helft langs Holten

HOLTEN – Zaterdagavond kwam de koploper Plus Severijn/Heeten 2 op bezoek bij de handbaldames van Holten. Na 4 Holtense overwinningen op een rij en een nog ongeslagen status in 2019 was Heeten ervan doordrongen, dat Holten een geduchte tegenstander zou zijn. Er ontspon zich een wedstrijd, die op het scherp van de snede werd uitgevochten. Het openingsdoelpunt was voor Heeten, maar de derde poging van de Holtense Marieke Haverslag vanuit de hoek was ook raak 1-1. Jeugdspeelster Pauline Kap speelde een prima wedstrijd en scoorde er ook lustig op los. Ook de beweeglijke Lieke Ebrecht maakte een goede indruk.

De Holtense keepster Alana Meijerman van Holten was in vorm en liet dit zien met een paar prachtige reddingen. Een prachtige en doeltreffende fast-break van Anne Rechterschot bracht het aanwezige publiek, waaronder Marjon Jacobs van Feem US, die deze avond wedstrijdsponsor was, in vervoering. Halverwege de eerste helft had Holten een voorsprong van 9-7. De snelle en doeltreffend schietende Heetense Lisa Nijland was er o.a. verantwoordelijk voor dat Heeten steeds weer langszij kwam. Voordat het rustsignaal klonk, scoorde Anne Rechterschot nog tweemaal, waardoor Holten toch de rust inging met een minimale voorsprong 13-12.

In het begin van de 2e helft leek de tactische zet van de coaches van Holten goed uit te pakken. De gevaarlijke aanvalster van Heeten Lisa Nijland kreeg namelijk persoonlijke dekking. Na verloop van tijd bleek andere Heetense aanvalsters hiervan te profiteren door doeltreffende schoten van afstand. Na ruim 15 minuten in de tweede helft werd door Heeten langzamerhand een beslissende voorsprong van18-24 genomen. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 20-27 in het voordeel van Heeten. Doelpunten Holten: Femke Haverslag 5, Gitta Bekkernens 4, Anne Rechterschot en Lieke Ebrecht beiden 3, Marieke Haverslag en Pauline Kap beiden 2 en Julia Hanevelt 1.

Foto: Math Willems Fotografie