Categorieën

Moeilijk weekend voor zijspanners in Oekraïne

HOLTEN – Zijspancrossers Keuben en Rietman hebben tijdens de GP van Oekraïne die gehouden werd in Bucha, onder de rook van Kiev, een 18e plaats behaald. Op het schitterende technische circuit had het duo veel moeite om echt lekker rond te komen. De kwalificatiewedstrijd werd afgesloten op een 5e plaats en zo mocht er zondag als negende worden opgereden aan het starthek.

Tijdens de eerste manche werd er begonnen rond plaats 15 om vervolgens door te stoten naar de 11e plek. in de laatste twee ronden was het de Engelse combinatie van Team Kinge die het duo nog wist te passeren en dus werden de heren afgevlagd op plaats 12. In de tweede manche reed het duo vanachter tegen een ander team aan en vielen hierdoor stil, waardoor ze als laatst hun weg moesten vervolgen.

Na twee ronden hadden ze al enkele teams gepasseerd, maar vielen ze stil en konden daarna de motor niet maar aan krijgen. Zeer jammer voor het duo, want deze manche waren er veel uitvallers en was een goede klassering mogelijk geweest. Zondagmiddag om 18.00 uur kon aan de terugreis begonnen worden om 33 uur later weer in Holten te arriveren. De volgende wedstrijd is komende zondag in Halle waar de vierde wedstrijd om het O.N.K Sidecar masters verreden wordt op circuit aan de Wolverveenseweg.

Foto: Dries Dewitte