Categorieën

Na jaren weer een Trekkertrek in Holten

HOLTEN – Zaterdag 11 oktober 1997 was het de laatste keer dat er in Holten een Trekkertrek-wedstrijd werd georganiseerd. En daar komt verandering in. Want op 31 mei 2019 wordt er weer nieuw leven in dit Holtens evenement geblazen. Bij MAC de Holterberg is er hiervoor een heuse trekkertrek-commissie opgericht door een groep liefhebbers. In 2018 kwam deze groep van 8 Holtenaren voor het eerst bij elkaar om te kijken wat er allemaal nodig was om dit te organiseren vertelt Niels Schutte, voorzitter van de nieuwe commissie. Trekkertrek begon vroeger al op het platteland. Want een sterkere trekker bezitten dan de buurman is toch het mooiste wat er is? Tijdens de wedstrijd is het de bedoeling dat er een sleepwagen over een afstand van 100 meter zo ver mogelijk vooruit wordt getrokken door een trekker. Wie het verst komt, wint de beker.

Na ruim 20 jaar moet er weer veel werk verzet worden om deze trekkertrek-wedstrijd op de kaart te krijgen. Regels zijn veranderd, een (nieuw) terrein moet beschikbaar zijn, vrijwilligers worden gepolst en natuurlijk het belangrijkste; deelnemers moeten zich gaan aanmelden. Uiteindelijk is de Familie Jansen (Menum) bereid gevonden om zijn grond beschikbaar te stellen voor de trekkertrek. Op de vrijdag 31 mei 2019, na Hemelvaartsdag, zal dit evenement plaatsvinden op de hoek van de Beusebergerweg/Russendijk bij Menum in wei. Het programma start in de middag en zal in de loop van de avond afgelopen zijn.

Op 28 april ging de inschrijving open voor de trekkertrek vertel Schutte. In 20 minuten tijd zaten de eerste 2 klasses al vol. De inschrijving bleek vervolgens een succes te worden. Binnen twee uur tijd was het maximale aantal deelnemers bereikt en is besloten om de inschrijving te sluiten. Op 31 mei start de wedstrijd om 14:30 uur. In 7 verschillende klasses zal gestreden worden om het eremetaal. Na het succes van de inschrijving hoopt Schutte ook een mooi aantal bezoekers te verwelkomen. Op het terrein is namelijk voor ieder wat wils, voor jong en oud. Trekkers,  gezelligheid, een zandbak en een springkussen en dat alles met een gratis entree.

Voor meer informatie kan men kijken op Facebook, @trekkertrekholten of op www.macdeholterberg.nl/trekkertrek.