Categorieën

Nipte nederlaag Blauw Wit

HOLTEN – Zoals zo vaak dit seizoen moest Blauw Wit zaterdag weer een kleine nederlaag accepteren. Na een gezapige wedstrijd, waarbij ogenschijnlijk niets meer op het spel stond, konden de gasten uit Kloosterhaar de drie punten op hun conto bijschrijven. Al in de eerste minuut had Blauw Wit op voorsprong moeten komen maar opnieuw bleek dat scoren voor de Holtenaren een te zware opgave is. Zelfs drie pogingen waren niet voldoende om de bal tegen de touwen te werken. Hierbij dient bedacht te worden dat centrumspits Gijs Klein Nagelvoort door een knieblessure, vorige week opgelopen tegen Wilhelminaschool, niet beschikbaar was.

Nauwelijks twee minuten later kwam de thuisclub heel goed weg toen Kloosterhaar de bal hard op de paal schoot. Het bleef een open wedstrijd met kansen aan beide zijden. In de 12e minuut kon een schot van de jonge Ilja Spijker nog net geblokt worden. Na een half uur spelen stond nog steeds de brilstand op het scorebord. Na 34 minuten moest William Kolkman, hij speelde na meer dan 250 wedstrijden zijn laatste thuiswedstrijd, twee keer volop aan de bak na een corner van Kloosterhaar. Even later zag Edwin Bolink zijn schot, via de vingers van de Kloosterhaar-goalie, net over de lat gaan. Maar 5 minuten voor rust gebeurde het. Terwijl Blauw Wit het iniatief naar zich toe had getrokken brak Kloosterhar wederom uit met een lange bal.

De zeer snelle spits Mark Boshove veroverde de bal en liet met een prachtige lob William Kolkman volkomen kansloos (0-1). In de rust wisselde trainer Helwich Machielsen de niet geheel fitte Jurgen van Dijk. Jeffrey Hulsman was zijn vervanger. Blauw Wit ging weer op zoek naar de gelijkmaker en in de 56e minuut leek Edwin Bolink te scoren maar met een ultieme krachtsinspanning wist de keeper van de gasten de bal naast het doel te krijgen. De thuisclub was nu duidelijk de betere ploeg maar bleek voorin te vaak onmachtig.

Pieter Nijhuis voor Ilja Spijker en ook de komst van een extra aanvaller, Jaron Kampman voor Nick Dijkink, was niet voldoende om nog een punt mee te nemen. Gezien het spelbeeld in de tweede helft was dit zeker verdiend geweest. Maar dat is het verhaal van het afgelopen seizoen: teveel kleine nederlagen waar een gelijkspel op zijn plaats was geweest. Na afloop bleek dat door de (verrassende) uitslagen Kloosterhaar door de zege plotseling nog kans maakt op deelname aan de nacompetitie. Volgende week zaterdag worden de laatste wedstrijden gespeeld en zit het teleurstellende seizoen er op.