Categorieën

Onnodige nederlaag voor machteloos Blauw Wit

HOLTEN – Trainer Machielsen miste nog steeds een aantal basisspelers en moest wederom improviseren. Desalniettemin bleek Blauw Wit beter dan RKSV en de bezoekers beperkten zich tot verdedigen. Het bleek voor de Blauw Witten erg moeilijk om kansen te creëren en het duurde meer dan een kwartier tot er serieus gevaar dreigde. Uit een voorzet van Jurgen van Dijk kopte Jarno Dijkstra via de keeper naast. Edwin Bolink zag in de 22e minuut een vlammend schot net over de lat verdwijnen.

Na een half uur spelen had keeper Kaj Zwakenberg zijn broek nog schoon want RKSV was nog niet in zijn 16-meter gebied verschenen. In de 36e minuut kwam de eerste kans voor de Rijssenaren maar met kunst en vliegwerk werd de bal naast gewerkt. Op slag van rust leek Blauw Wit aan de leiding te komen maar ook Vrouwe Fortuna was zaterdag de grote afwezige op ’t Vletgoor en de onhoudbare bal ging net voorlangs. Ruststand 0-0.

Na de pauze een wat actiever RKSV dat probeerde met snelle uitvallen tot succes te komen. En dat lukte al in de 56e minuut. Snelle aanval goede voorzet en goed afgemaakt (0-1). Geheel in tegenspraak met het spelbeeld maar de oude voetbalwijsheid deed weer opgeld: als je zelf niet scoort doet de tegenstander het wel. In de 58e minuut leek de gelijkmaker te vallen maar na een mooie steekpass van Edwin Bolink schoof de sterk gehinderde Jarno Dijkstra de bal wederom naast de goal van RKSV.

Trainer Machielsen bracht Danny Meijerink voor Teunis Beldman en Pieter Nijhuis voor Sander Bruggeman. Ook een vrije trap net buiten de 16 bracht geen soelaas; Edwin schoot net over. Met nog een kwartier te spelen kwam Remon Muller voor Ilja Spijker. Remon bracht wel meer gevaar maar geen goals, RKSV verdedigde met hand en tand. Aanvoerder Jurgen van Dijk  zag zijn harde diagonale schot naast vliegen en de mee opgekomen Remco Stam kopte in het zijnet.

In de defensie gaf Blauw Wit nu veel ruimte weg en dat leidde in de 84e minuut tot een een-op-een situatie achterin. Kaj werd vakkundig uitgespeeld en de beslissing was gevallen (0-2). In de resterende tijd gebeurde er niets meer en toen scheidsrechter Antoon Koopmans affloot kon de thuisclub met een onnodige nederlaag de douches opzoeken.

Volgende week moet in de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Bergentheim (een titelkandidaat in de 3e klasse D) uit een ander vaatje getapt worden om een resultaat te behalen.