Categorieën

Ook ABS kansloos tegen Holtense handbaldames

HOLTEN – Afgelopen zondag kwam de nummer 6 van de ranglijst ABS 2 in Holten op bezoek.  De dames 1 van Holten stonden op de 7e plaats. De verwachting was dat het een spannende wedstrijd zou worden. In deze derby begon Holten meteen fanatiek en nam door doelpunten van de zusters Femke en Marieke Haverslag meteen een 2-0 voorsprong. Dit keer stond routinier Marjolein Nijland in de Holtense hoofdmacht en  eiste meteen een uitblinkersrol op. Tien minuten voor de rust had Holten al een ruime marge opgebouwd van 10-4.

Door goed keeperswerk van Jo-Anne Koopman bleef Holten het verdedigend ook prima doen, zodat er gerust werd bij de stand van 13-8. Na de pauze hield Holten haar ruime voorsprong vast door met name scores van de excellerende Lieke Ebrecht. De Holtense overwinning kwam geen enkel moment in gevaar. Ook enkele tijdstraffen, die de goed leidende arbiter Stefan Jansen nog aan speelsters van beide teams uitdeelde, hadden geen invloed meer op de uitslag. Holten, dat eind december nog helemaal onderaan stond, kan door deze zege van 25-20 nu al niet meer degraderen. Door de Holtense zegereeks van dit kalenderjaar is een 6e plaats zelfs realistisch.

Komende zaterdagavond 16 maart om 20:10 uur spelen de Holtense handbaldames in Luttenberg tegen SDOL 2. Doelpuntenmakers Holten: Marjolein Nijland 7, Gitta Bekkernens en Lieke Ebrecht beiden 4, Julia Hanevelt en Femke Haverslag beiden 3, Marieke Haverslag 2, Helene Franke en Anke Wibbelink beiden 1.