Categorieën

Opnieuw verlies Blauw Wit met minimaal verschil

HOLTEN – Op een goed bespeelbaar veld, maar met de harde wind dwars over het veld begonnen beide ploegen onwennig aan de wedstrijd. De eerste tien minuten ging het spel nog gelijk op. Blauw Wit wachtte nadrukkelijk af, maar moest in de 11e minuut toezien hoe een prachtige aanval van de gasten over hun linkerkant in een doelpunt uitmondde. Ruben Hendriks die zelf de aanval opzette scoorde uiteindelijk fraai. Blauw Wit moest toen omschakelen en had hier even moeite mee. In de 19e minuut was het na geknoei achterin bijna 0-2, maar gelukkig ging de bal naast. Een minuut later zag Teunis Beldman de doelman wat ver voor zijn doel staan en probeerde over de grond van ver binnen te schieten.

Hij had beter voor een hoge bal kunnen kiezen, maar dat weten de stuurlui aan de kant. Geert Veneklaas Slots moest met een enkelblessure het veld verlaten nog voor het half uur verstreken was. Jarno Dijkstra kwam in het veld. Stefan Tuink had de 0-2 op de schoen, maar ook zijn lob ging naast het doel. Een paar minuten voor rust was William Kolkman al gepasseerd, maar wist Djowin ten kostte vaneen hoekschop erger te voorkomen. Rust 0-1. Na rust vocht Blauw Wit zich meer en meer in de wedstrijd en was toen ook de betere ploeg.

Echter, eerst was William paraat om na drie minuten ten kostte van een corner erger te voorkomen.  Enkele minuten later ging een inzet naast zijn doel. Met Leander Stam voor Ilja Spijker drong Blauw Wit meer en meer aan. Gijs Klein Nagelvoort had op snelheid de kans op de gelijkmaker, maar hij koos niet voor de afronding. In de 65e minuut had hij alleen voor de keeper moeten scoren, maar zijn inzet ging rakelings naast. Djowin Meijerink nam de doelman tweemaal onder vuur, waarbij de tweede poging door de doelman maar nauwelijks afgeweerd kon worden. Ook de corner leverde niets op. Het veldoverwicht na rust had meer moeten brengen, maar achteraf bleek de elfde minuut al de beslissing in de wedstrijd.